ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανός Υφ. Άμυνας: Από κοινού προσπάθεια με Κύπρο για βοήθεια στη Γάζα

Βρετανός Υφ. Άμυνας: Από κοινού προσπάθεια με Κύπρο για βοήθεια στη Γάζα

Στην από κοινού προσπάθεια Ηνωμένου Βασιλείου και Κύπρου να φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια απευθείας στη Λωρίδα της Γάζας μέσω θαλάσσης αναφέρθηκε ο Βρετανός Υφυπουργός Άμυνας Τζέιμς Χίπι.

Σε απογευματινή συνεδρία της Βουλής των Κοινοτήτων τη Δευτέρα με ερωτήσεις βουλευτών προς το Υπουργείο Άμυνας, ο κ. Χίπι κλήθηκε να απαντήσει στο κατά πόσον γίνονται μελέτες για το αν είναι εφικτή η απευθείας παράδοση βοήθειας από πλοία στις ακτές της Γάζας.

Όπως είπε ο Υφυπουργός, ο Υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς είναι σε συνεχείς επαφές διεθνώς ακριβώς για μια τέτοια πρωτοβουλία.

«Εργαζόμαστε με τους φίλους μας στο κυπριακό Υπουργείο Άμυνας. Υπάρχουν πράγματι ιδέες για να κάνουμε αυτό ακριβώς, αλλά προφανώς χρειάζεται να υπάρχει συμφωνία όλων των πλευρών πριν γίνει», είπε ο κ. Χίπι.

Νωρίτερα είχε υπενθυμίσει πως την Πρωτοχρονιά είχε παραδοθεί το πρώτο φορτίο βρετανικής ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω θαλάσσης. Πρόκειται για τους 87 τόνους βοήθειας που είχε μεταφέρει από την Κύπρο προς την Αίγυπτο το βοηθητικό αποβατικό πλοίο RFA Lyme Bay.

Ο κ. Χίπι αναφέρθηκε ωστόσο σε εμπόδια στη διανομή της βοήθειας. «Η διανομή της βοήθειας έχει εμποδιστεί από δυσκολίες που αφορούν τη μεταφορά της εντός της Γάζας. Οι συνάδελφοι από το Foreign Office συνεχίζουν να συνεργάζονται με τα Ηνωμένα Έθνη, το Ισραήλ και την Αίγυπτο ώστε να επιτραπεί να παραδοθούν μεγαλύτερες ποσότητες βοήθειας», συμπλήρωσε ο Βρετανός Υφυπουργός Άμυνας.

Λίγο αργότερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άντριου Μίτσελ επανέλαβε πως πλοίο του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού παρέδωσε 87 τόνους «βρετανικής και κυπριακής βοήθειας» για τη Γάζα στην Αίγυπτο. Προειδοποίησε δε για τον κίνδυνο λιμού στη Λωρίδα της Γάζας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Θετικά νέα για την ανεργία στην Κύπρο: Η μείωση του ποσοστού και οι τομείς - Πίνακες

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Επεισοδιακή καταδίωξη: Χειροπέδες σε 26χρονο καταζητούμενο και 32χρονο παράνομο μετανάστη - Βρήκαν και ναρκωτικά στο όχημα

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Απαστράπτουσα στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών - Δείτε φωτογραφίες



Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Ήδη ψηφοδέλτια έχουν αναρτηθεί διαδικτυακά, και οι εκλογείς μπορούν να εξοικειωθούν με αυτά, ενώ στα εκλογικά κέντρα θα δοθεί όση βοήθεια χρειάζεται προκειμένου να μπορέσει ο κάθε ψηφοφόρος να αντιληφθεί πώς και τι ακριβώς θα ψηφίσει, δήλωσε το Σάββατο στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Δρ Ελίκκος Ηλία, ενόψει της επικείμενης διπλής εκλογικής διαδικασίας της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top