ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠΑΜ: Αποδίδουμε ύψιστη τιμή στους ήρωες της ελληνικής επανάστασης

ΥΠΑΜ: Αποδίδουμε ύψιστη τιμή στους ήρωες της ελληνικής επανάστασης

Την ιστορική βαρύτητα της επετείου της 25ης Μαρτίου και τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική επανάσταση εμφύσησε τα ιδεώδη της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, ανέδειξε ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Βασίλειος Πάλμας, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας, στην οποία παρέστη.

«Τιμούμε σήμερα την ελληνική επανάσταση του ’21, του πρώτου επιτυχημένου εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος της Ευρώπης που οδήγησε στη συγκρότηση του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους», ανέφερε ο κ. Πάλμας.

Όπως είπε ο ίδιος, «η ελληνική επανάσταση του ‘21 αποτέλεσε σημείο καμπής της ευρωπαϊκής ιστορίας», εμφυσώντας «τον αέρα της ελευθερίας και της δικαιοσύνης στους υπόδουλους λαούς» και «οδηγώντας στην κατάρρευση των μοναρχικών αυτοκρατοριών και στη δημιουργία των εθνών κρατών».

«Σήμερα, ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της αναγγελίας του θεοστάλτου μηνύματος της γέννησης του Θεανθρώπου, ο απανταχού Ελληνισμός γιορτάζει την ελληνική παλιγγενεσία», συμπλήρωσε.

«Αποδίδουμε ύψιστη τιμή στους Έλληνες και τις Ελληνίδες οι οποίοι υψώνοντας το λάβαρο της Επανάστασης ορκίσθηκαν 'ή ταν ή επι τας' και ενίκησαν υπέρ πίστεως και πατρίδος», κατέληξε ο Υπουργός Άμυνας, αποδίδοντας θερμά συγχαρητήρια στην ελληνική Πολιτεία και τις Ένοπλες Δυνάμεις για την παρέλαση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top