ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδηλώσεις 1ης Απριλίου: Με την παρουσίαση Χριστοδουλίδη και κρατικών αξιωματούχων - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Εκδηλώσεις 1ης Απριλίου: Με την παρουσίαση Χριστοδουλίδη και κρατικών αξιωματούχων - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 1ης Απριλίου 1955 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, θα παραστεί στην πανηγυρική δοξολογία που θα τελεστεί τη Δευτέρα, 1η Απριλίου  του 2024 στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα, στις 10:00.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, Παναγιώτης Αντωνίου.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από Υπουργούς, θα μεταβεί στα Φυλακισμένα Μνήματα, στις 11:00, όπου ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου θα τελέσει τρισάγιο στους τάφους των ηρώων.

Στις 16:00, της ίδιας ημέρας, ο κ. Χριστοδουλίδης θα παραστεί στις εκδηλώσεις του Συνδέσμου Αγωνιστών του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-‘59, στο Κλειστό Γυμναστήριο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Εξάλλου, την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν στη Λεμεσό ο Υπουργός,  Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στις 10:00, στη Λάρνακα ο Υπουργός  Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου, στις 10:00, στην Πάφο ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Θεοδώρου, στις 10:00 και στο Παραλίμνι η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου, στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου, στις 09:30.

Στο μεταξύ, στο Δήμο Αγίου Δομετίου θα παραστεί η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στις 10:00 και στον Δήμο Αραδίππου ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Ελίκκος Ηλία, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά, στις 09:30.

Μνημόσυνα ηρώων σε κοινότητες της Κύπρου

Η Κοινότητα Λιοπετρίου θα τελέσει μνημόσυνο του Πρωτομάρτυρα της ΕΟΚΑ Μόδεστου Παντελή, στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας, στις 8.30 π.μ. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός ΄Ερευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Νικόδημος Δαμιανού.

Η Κοινότητα Χλώρακας θα τελέσει μνημόσυνο των Χλωρακιωτών Αγωνιστών της ΕΟΚΑ, στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσοαιματούσης, την Κυριακή 31 Μαρτίου, 2024, η ώρα 8.15 π.μ.  Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εκπροσωπήσει η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη.

Η Κοινότητα Φοινίου θα τελέσει μνημόσυνο των ηρώων  της ΕΟΚΑ Δήμου Ηροδότου και Ευστάθιου Ξενοφώντος, στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού, στις 8.30 π.μ. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εκπροσωπήσει ο Επίτροπος Ορεινών Περιοχών, Χαράλαμπος Χριστοφίνας.

Το Σωματείο Α.Ε. Καραβά-Λάμπουσα, θα τιμήσει τον ήρωα Ιάκωβο Πατάτσο, στο αμφιθέατρο του Λανιτείου Γυμνασίου στη Λεμεσό, την Κυριακή 31 Μαρτίου και ώρα 4.30 μ.μ. Τον Πρόεδρο θα εκπροσωπήσει η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, Τζόζη Χριστοδούλου. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top