ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιμάνι Λάρνακας: Αναμένει τον Αλέξη Βαφεάδη η Επιτροπή Ανάπτυξης - Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση

Λιμάνι Λάρνακας: Αναμένει τον Αλέξη Βαφεάδη η Επιτροπή Ανάπτυξης - Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση

Ενώπιον της Επιτροπής Ανάπτυξης της πόλης και επαρχίας Λάρνακας τίθεται σήμερα το μείζον θέμα της πορείας υλοποίησης του έργου της ενιαίας ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας της πόλης. Η Επιτροπή Ανάπτυξης θα συνεδριάσει στις 5.00 το απόγευμα, παρουσία και του υπουργού μεταφορών, επικοινωνιών και έργων, Αλέξη Βαφεάδη.

Ο Δήμος Λάρνακας χαιρέτισε τη θετική στάση της εταιρείας Kition Ocean Holdings όπως αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ύστερα από την πρόσφατη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κατάθεση μέρους της εγγυητικής, έτσι ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση διαφόρων ζητημάτων ανάμεσα στο κράτος και την εταιρεία σε σχέση με τα αιτήματα που υποβλήθηκαν στο υπουργείο μεταφορών. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λάρνακας, τα μεγάλα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούνιο.

Σε ανακοίνωσή της η Kition Ocean Holdings αναφέρει ότι κατά την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επιτεύχθηκε το γεφύρωμα των αρχικών διαφορών που παρουσιάστηκαν μεταξύ της κυβέρνησης και της Εταιρείας.

«Έπειτα από έναν εποικοδομητικό διάλογο, επετεύχθη συμφωνία για την κατάθεση εγγυητικής ύψους 4.2 εκατομμυρίων ευρώ από την Kition Ocean Holdings. Αυτό το βήμα θα επιτρέψει τη συνέχιση των συζητήσεων σχετικά με τις λεπτομέρειες του τελικού ποσού της εγγυητικής. Μόλις καταβληθεί η εγγυητική, η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να προσέλθει άμεσα σε συζητήσεις για τα αιτήματα τροποποίησης που έχει υποβάλει η Εταιρεία, όπως προβλέπονται στη Σύμβαση Παραχώρησης (Concession Agreement)».

Η Λάρνακα ωστόσο παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία τις εξελίξεις για ένα έργο ζωτικής σημασίας ύψους  1,2 δις ευρώ, ενώ οι ψίθυροι ότι το μόνο που ενδιαφέρει την εταιρεία είναι η ανάπτυξη στον χερσαίο χώρο του λιμανιού, όλο και αυξάνονται. 

Την ίδια ώρα, η Ελεγκτική Υπηρεσία  ξεκαθαρίζει πως για τα έργα σε λιμάνι και μαρίνα υπάρχουν συγκεκριμένες σχεδιαστικές απαιτήσεις και χρονοδιαγράμματα και αποτελούν ουσιώδεις όρους εντολής.

Σε  περίπτωση πάντως που δεν ξεκινήσουν τα έργα, οι Λαρνακείς ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Έφτασαν στη Βηρυτό ΠτΔ - Φον ντερ Λάιεν για το μεταναστευτικό

Έφτασαν στη Βηρυτό ΠτΔ - Φον ντερ Λάιεν για το μεταναστευτικό

Στη Βηρυτό βρίσκονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για επίσημη επίσκεψη για το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top