ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρείου Πάγου

Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρείου Πάγου

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, εκτός της «κούρσας» για τις ευρωεκλογές τέθηκαν οι «Σπαρτιάτες». Σύμφωνα με την απόφαση δεν συντρέχουν οι περιπτώσεις που προβλέπονται από το νόμο για τη νόμιμη κάθοδο του κόμματος στις ευρωεκλογές.

Τριάντα ένα κόμματα από τα συνολικά 46, θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Με ομόφωνη απόφαση του Αρείου Πάγου, κοπηκαν 15 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων μεταξύ των οποίων και οι ο Σπαρτιατες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 14 κόμματα που κόπηκαν, δεν είχαν υποβάλει το απαιτούμενο παράβολο των 20.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν καταθέσει σχετική ένσταση η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η σχετική επιστολή η Νέα Αριστερά, θεωρώντας ότι πίσω από το κόμμα, πραγματικός ηγέτης είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, γεγονός που μπλοκάρει την κάθοδο των Σπαρτιατών στη Βουλή. Εξάλλου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος των 11 μελών της της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σπαρτιατών, θεωρώντας ότι εξαπάτησαν τη Βουλή, εξαπάτησαν τις εκλογές και το σώμα των ψηφοφόρων, καθώς ο άνθρωπος που «κινούσε τα νήματα» ήταν μέσα από τον Κορυδαλλό, ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Αναμένεται η απόφαση του Εκλογοδικείου για τις ενστάσεις που έχουν κατατεθεί σχετικά με τη νομιμότητα εκλογής βουλευτών των Σπαρτιατών.

 ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top