ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση για κόντρα Νομικής και Ελεγκτικής: «Δεν πρόκειται να εμπλακεί στη διαφορά»

Κυβέρνηση για κόντρα Νομικής και Ελεγκτικής: «Δεν πρόκειται να εμπλακεί στη διαφορά»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρόκειται να εμπλακεί στη διαφορά μεταξύ της Νομικής και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, και ερωτηθείς για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφορικά με τη σύγκρουση της Νομικής με την Ελεγκτική Υπηρεσία, δεδομένης και της θέσης του για μεταρρυθμίσεις σε σχέση με τους θεσμούς αυτούς, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «υπάρχει μια σοβαρή σύγκρουση μεταξύ κορυφαίων ανεξάρτητων θεσμών η οποία οδηγείται στο συνταγματικά αρμόδιο Όργανο, για να εξεταστεί.

Αυτή είναι πλέον η δεδηλωμένη απόφαση της πλευράς που αιτείται.

Με δεδομένο το συνταγματικό πλαίσιο το οποίο οι θεσμοί και η εκτελεστική εξουσία οφείλουν να σέβονται δεν πρόκειται να εμπλακεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε αυτή τη διαφορά.

Υπάρχει διάκριση εξουσιών, η δικαιοσύνη θα κρίνει και η απόφαση της θα είναι απόλυτα σεβαστή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά τις εξαγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας από την 29η Ιανουαρίου για θεσμικές μεταρρυθμίσεις, η βούληση της Κυβέρνησης για την υλοποίηση θεσμικών μεταρρυθμίσεων που στόχο έχουν τον εκσυγχρονισμό του κράτους, είναι δεδηλωμένη, εντάσσονται και στην υλοποίηση ενός φιλόδοξου προγράμματος διακυβέρνησης και αυτές στοχεύουν σε αυτό που έχει πει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανειλημμένως, στον εκσυγχρονισμό αυτών των θεσμών, έτσι ώστε αυτοί οι θεσμοί, μετά από δεκαετίες που δεν έχουν εκσυγχρονιστεί, να γίνουν ακόμη πιο αποτελεσματικοί και, ασφαλώς, δεν σχετίζεται ούτε με πρόσωπα ούτε με τις παρούσες συνθήκες, αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αναφερθεί σε αυτές τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις στις 29 Ιανουαρίου».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top