ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Η μεγάλη των μπάτσων χολή

Η μεγάλη των μπάτσων χολή

Ισονομία και ισοπολιτεία στην Κύπρο. Το νέο σύντομο ανέκδοτο. Αν υπάρχει μία φράση σήμερα που στέλνει τον μέσο πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας να κυλιέται στο πάτωμα από τα γέλια αυτή είναι η “ισονομία και ισοπολιτεία”.

Σύμφωνα με την αρχή της ισοπολιτείας οι νόμοι έχουν την ίδια ισχύ για όλους, ανεξάρτητα από την κοινωνική, οικονομική κτλ. θέση του προσώπου που προστατεύουν ή τιμωρούν. Στην αρχαιότητα “ισοπολιτεία” ήταν η`ισότητα πολιτικών δικαιωμάτων με βάση συνθήκη ανάμεσα σε δύο πόλεις. Σήμερα η φράση συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο σύντομα ανέκδοτα μαζί με τα “θέλουμε λύση του Κυπριακού”, “άμωμος και αμόλυντος Νίκαρος”, “ισότητα φύλων στην κυβέρνηση” κ.ά.

Το περασμένο Σάββατο καμιά 30ριά άτομα συγκεντρώθηκαν στο πεζοδρόμιο απέναντι από την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των αστυνομικών για τον θάνατο του 24χρονου Anisur Rahman από το Μπαγκλαντές που πήδηξε από τον 5ο όροφο μετά από παράτυπη έφοδο της αστυνομίας στο διαμέρισμα όπου συγκατοικούσε με άλλους μετανάστες αλλά και γενικά για το πογκρόμ εναντίον αλλοδαπών που έχουν εξαπολύσει τις τελευταίες εβδομάδες οι Αρχές, όταν την ίδια στιγμή το οργανωμένο έγκλημα οργιάζει ανενόχλητο. Οι αστυνομικοί εκνευρίστηκαν από τα συνθήματα, πήγαν να ζητήσουν τον λόγο (και τα στοιχεία των συγκεντρωμένων προφανώς γιατί νόμιζαν πως ζούμε στην Ελλάδα του 1972), οι διαδηλωτές αντέδρασαν, προκλήθηκε ένταση και επεισόδια με συνέπεια να συλληφθούν 10(!) άτομα, έξι άντρες και 4 γυναίκες ανάμεσά τους και μία έγκυο γιατί προφανώς ένιωσαν ότι... εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια.

Το βράδυ της Κυριακής στον Αστρομερίτη πλήθος οπαδών γιόρταζε την επιτυχία της ομάδας τους εκτοξεύοντας κροτίδες και βεγγαλικά, με κάποια να πέφτουν πάνω σε γειτονικό σπίτι όπου μένουν Αιγύπτιοι. Όταν οι τελευταίοι βγήκαν να ζητήσουν εξηγήσεις τους την έπεσαν πάνω από 200(!) άτομα στέλνοντας δύο απ’ αυτούς αιμόφυρτους στο νοσοκομείο. Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη... τριών Αιγυπτίων που δεν πρόλαβε το πλήθος να λιντσάρει γιατί προφανώς νόμιζαν πως ζούμε στο Μισισιπή των 60s. Ευτυχώς να λέμε που δεν είχαν εύκαιρα τίποτα βαρέλια με πίσσα. Όχι ότι ο όχλος χαλούσε τον κόσμο με κροτίδες και βεγγαλικά που υποτίθεται πως είναι παράνομα, όχι ότι κόντεψαν να κάψουν το σπίτι των ανθρώπων, όχι ότι 200 άτομα πήγαν να λιντσάρουν τους διαμαρτυρόμενους, όχι ότι σακάτεψαν δύο απ’ αυτούς, η αστυνομία μπαγλάρωσε τους Αιγύπτιους που τόλμησαν να διακόψουν τα πανηγύρια των Κυπραίων οπαδών (με κροτίδες έτσι;) ενώ τους πέρασε κι από κόσκινο μη τυχόν και είναι παράνομοι και πετύχουν μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια στην πάταξη του ιδιαιτέρως ειδεχθούς εγκλήματος της... παράτυπης μετανάστευσης.

Αυτή είναι η ισονομία και ισοπολιτεία στη “σύγχρονη και ευρωπαϊκή Κύπρο του 2024” όπου αστυνομικοί παρακολουθούν αμέτοχοι (ή/και απολαμβάνουν κιόλας) χούλιγκανς να πλακώνονται, να καίνε και να σπάνε περιουσίες, ακροδεξιούς κουκουλοφόρους τραμπούκους να σακατατεύουν αλλοδαπούς και να πυρπολούν τα σπίτια τους ή τον υπόκοσμο να κάνει πάρτι στην πίσω αυλή τους μέρα μεσημέρι αλλά την ίδια στιγμή να βγάζουν ρόπαλα, Αίαντα και το μένος τους πάνω σε ειρηνικούς (κατά προτίμηση αντιφά) διαδηλωτές, μετανάστες και μικροπαραβάτες. Και το χειρότερο; Δεν μπαίνουν καν στον κόπο να κρύψουν τις προτιμήσεις τους.

Μου αρέσει που ανησυχούν κάποιοι για την άνοδο της ακροδεξιάς ενώ πρακτικά κάνει κουμάντο εδώ και χρόνια...

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Σκόπιμα παρέσυρε την άτυχη Ελένη ο οδηγός – Βιντεοσκόπησε ο ίδιος το όλο συμβάν

Τάφος – Οπλοστάσιο: Βρήκαν βόμβα έτοιμη για χρήση – Τους «χάλασαν» τα σχέδια οι Αρχές

Μονή Αββακούμ: Απαντά στον δικηγόρο του Μητροπολίτη Ταμασού ο Βαβούσκος - «Συνιστά ομολογία ότι δεν είχαν κάνει τίποτε»

Επίδομα τέκνου: Αυξημένο κατά 3,7% φέτος - Δείτε αναλυτικά πόσα και πότε θα τα λάβετε

Τιμές καυσίμων: Το «παράδοξο» με τα φθηνότερα πρατήρια - Στα ίδια επίπεδα βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης - Πίνακες

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Το γλυκό στιγμιότυπο που πόσταρε από τη βάφτιση της κόρης της



ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

Τη δέσμευσή του για μια λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις τελετές επίδοσης διαπιστευτηρίων Πρέσβεων ξένων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top