ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΒ: «Η ένταξη στην ΕΕ η σημαντικότερη παρακαταθήκη για επόμενες γενιές»

ΠτΒ: «Η ένταξη στην ΕΕ η σημαντικότερη παρακαταθήκη για επόμενες γενιές»

Η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η πιο σημαντική παρακαταθήκη που θα παραδοθεί στις επόμενες γενιές σημείωσε στο μήνυμα  της για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ η Προέδρους Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου.

«Στεκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας σε κάθε επιβουλή και με ασπίδα τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες ζητούμε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας να κάνουν το ίδιο και για τη χώρα μας και τα λόγια πράξη», προσθέτει αναφέροντας ότι το Κυπριακό είναι ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρώπη δεν θα είναι ποτέ ολόκληρη όσο η Κύπρος είναι μοιρασμένη.

Η Πρόεδρος της Βουλής αναφέρει επίσης ότι κανένα κράτος δεν μπορεί ν’ αντιμετωπίσει μόνο του τις μεγάλες προκλήσεις σε ένα κόσμο στον οποίο όλα αλλάζουν και τίποτε δεν είναι αυτονόητο και δεδομένο, προσθέτοντας ότι η Κύπρος στο πλαίσιο της ΕΕ  έχει και λόγο και ρόλο να διαδραματίσει.

«Ως ισότιμο κράτος μέλος συμμετέχουμε ενεργά, συνδιαμορφώνουμε πολιτικές προς όφελος των πολιτών, αξιοποιούμε διασυνδέσεις, επαφές και κάθε προοπτική που μας παρέχει η κοινοβουλευτική διπλωματία», σημειώνει η Πρόεδρος της Βουλής αναφερόμενη στον ρόλο που διαδραματίζει η Βουλή στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

«Χτίζουμε γέφυρες, διεκδικούμε και έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στα μεγάλα γεωπολιτικά ζητήματα, αντιμετωπίζουμε από κοινού, με πνεύμα αλληλεγγύης τις μεγάλες προκλήσεις: Μεταναστευτική, ενεργειακή, υγειονομική, επισιτιστική κρίση», πρόσθεσε.

Η Πρόεδρος της Βουλής συμπληρώνει ότι την 1η Μαΐου 2004, η Κυπριακή Δημοκρατία αγγίζει το μεγάλο όραμα, που της εξασφαλίζει πολιτικό εκτόπισμα πολύ μεγαλύτερο του γεωγραφικού της μήκους και πλάτους,  της διασφαλίζει μια θέση στην ευρωπαϊκή οικογένεια την οποία ενώνουν οι ίδιες αρχές και πανανθρώπινες αξίες, της δημοκρατίας, της συμπερίληψης, της ενότητας, της αλληλεγγύης, του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα, στο κράτος δικαίου, στις ατομικές ελευθερίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του «Δημητρούι» - «Στο περίμενε» οι ανακριτές για κατάθεση

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Νέο «μέτωπο» για Οδ. Μιχαηλίδη - «Πυρά» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Ιδρυμάτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Πώς απαντά η Ελεγκτική

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Τραγωδία στη Λεμεσό - Απεβίωσε 30χρονος ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο



Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Με εντατικούς ρυθμούς μπαίνουν τα επιτελεία των κομμάτων στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top