ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε λειτουργία εφαρμογή ενημέρωσης στα κινητά για την επαρχία Αμμοχώστου

Σε λειτουργία εφαρμογή ενημέρωσης στα κινητά για την επαρχία Αμμοχώστου

Τέθηκε σε λειτουργία νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με τίτλο «Ayia Napa - Protaras Official», η οποία παρέχει πλήρη ενημέρωση για τα δρώμενα και τα σημεία ενδιαφέροντος στην περιοχή Αμμοχώστου.

Σε ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Αμμοχώστου αναφέρεται ότι στη βάση του στρατηγικού πλάνου της αυτή αξιοποιεί τις δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία για να αναβαθμίσει την ψηφιακή πρόσβαση και προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, δημιουργώντας την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα «Ayia Napa - Protaras Official».

Η εφαρμογή «τέθηκε σε λειτουργία και είναι διαθέσιμη στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, τόσο σε κινητά Android όσο και σε iOS. Παρέχει εύκολα και απλά, πλήρη ενημέρωση για όλα τα δρώμενα και τα σημεία ενδιαφέροντος της επαρχίας Αμμοχώστου, αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό την πληθώρα δραστηριοτήτων και σημείων αναφοράς τα οποία είναι επισκέψιμα και προσβάσιμα, καθόλη τη διάρκεια του έτους».

Η νέα αυτή εφαρμογή «σχεδιάστηκε ώστε να λειτουργεί ως ένας απλός και εύχρηστος οδηγός για κάθε χρήστη, παρέχοντας εικόνα, γνώση και πληροφόρηση για όλες τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μουσεία, τα σημεία αναφοράς, τις εκδηλώσεις, τις υπηρεσίες, κάποια χρήσιμα τηλέφωνα και γενικότερα κάθε πληροφόρηση που χρειάζεται ένας επισκέπτης της περιοχής, είτε διαμένει μόνιμα στην Κύπρο, είτε επισκέπτεται την περιοχή ως τουρίστας από το εξωτερικό".

Προστίθεται ότι "η εφαρμογή αναβαθμίζεται διαρκώς και ενημερώνεται με νέα πληροφόρηση καθημερινά, ενώ οι χρήστες εντός των επόμενων μηνών, μέσω της εφαρμογής, θα έχουν πρόσβαση σε ξενοδοχεία και εστιατόρια της περιοχής».

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Αμμοχώστου, Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέττου, εξέφρασε «ικανοποίησή για το γεγονός ότι μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια, παίρνει σάρκα και οστά και δίνει νέα προοπτική στην προβολή του τουριστικού προϊόντος της επαρχίας Αμμοχώστου".

"Στόχος της προσπάθειας, πέραν της ψηφιακής αναβάθμισης και της συνεχούς ενδυνάμωσης της πληροφόρησης για κάθε επισκέπτη, είναι να αναδειχθεί ότι η επαρχία Αμμοχώστου αποτελεί ελκυστικό τουριστικό προορισμό καθόλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, είτε αυτό αφορά τον εγχώριο τουρισμό είτε τους τουρίστες από το εξωτερικό», σημείωσε.

Ο κ. Ζαννέττου ανέφερε, ακόμα, ότι «οι πρωτοβουλίες για την ψηφιακή αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος δεν σταματούν στην εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα. Η ΕΤΑΠ Αμμοχώστου έχει εκπονήσει ολοκληρωμένο στρατηγικό πλάνο, στο πλαίσιο του οποίου δημιουργήθηκε, επίσης, ψηφιακή εικονική περιήγηση 360° με όλα τα κύρια σημεία αναφοράς σε όλες τις κοινότητες και τους δήμους, ενώ εντός του έτους θα προχωρήσει και η ψηφιοποίηση όλων των μονοπατιών της φύσης, τα οποία μπορεί κανείς να επισκεφτεί στην περιοχή», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου - «Δεν υπάρχει ίχνος ζωής»

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Δεν φεύγει η σκόνη από την ατμόσφαιρα - Μέχρι πού θα φτάσει ο υδράργυρος σήμερα



Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Το ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας

Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Το ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας

Τον θάνατο του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό των συντριμμιών του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν και το οποίο συνετρίβη το απόγευμα της Κυριακής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top