ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανησυχητική η εξέλιξη του δρόμου Πάφου-Πόλης, εκτιμά ο Πρόεδρος ΕΒΕΠ

Ανησυχητική η εξέλιξη του δρόμου Πάφου-Πόλης, εκτιμά ο Πρόεδρος ΕΒΕΠ

Ανησυχητική χαρακτήρισε την εξέλιξη της Α’ φάσης του έργου κατασκευής του δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Γιώργος Μάης.

«Το ΕΒΕ Πάφου εκφράζει την ελπίδα να εξευρεθεί τρόπος σύντομης επίλυσης των διαφορών μεταξύ των μερών και να μην υπάρξουν άλλες δυσάρεστες εξελίξεις που θα παγοποιήσουν ή θα καθυστερήσουν περεταίρω την κατασκευή του έργου» λέει.

Ακόμη απευθύνει έκκληση προς την εκτελεστική εξουσία και τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξη Βαφεάδη, όπως και στον εργολάβο να προσέλθουν με «καλή θέληση» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ώστε να εξευρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση, πάντα μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας.

Το έργο θεωρείται από το ΕΒΕ Πάφου ζωτικής σημασίας για την επαρχία και ιδιαίτερα για το γεωγραφικό διαμέρισμα της Πόλεως Χρυσοχούς, είπε ο κ. Μάης. Οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση ή αναστολή των εργασιών δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, συμπλήρωσε.

Όπως αναφέρει ο κ. Μάης, μετά από ενημέρωση που λήφθηκε από τον Διευθυντή του Τμήματος Δημοσίων Έργων, Ελευθέριο Ελευθερίου, κατά την σύσκεψη που έγινε στο εργοτάξιο της περιοχής Καλλέπειας κατόπιν πρόσκλησης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων την Παρασκευή 12 Απριλίου, το έργο ύψους 75 εκ. ευρώ, βάσει του αρχικού προγραμματισμού θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο «κάτι το οποίο ωστόσο είναι ανέφικτο, καθώς μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί μόλις το 30% του έργου».

«Ο εργολάβος έχει καταθέσει αίτημα για επέκταση του χρόνου αποπεράτωσης του έργου για περίοδο 33 μηνών. Το αίτημα ευρίσκεται ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής Αλλαγών και Απαιτήσεων» είπε, ενώ πρόσθεσε πως είναι φανερό, ότι «υπάρχουν σοβαρές οικονομικές και άλλες διεκδικήσεις από μέρους του εργολάβου καθώς και τεχνικά προβλήματα που οδηγούν το έργο σε αδιέξοδα».

Αναφορικά με τη Β’ Φάση του δρόμου, από το Στρουμπί μέχρι την Πόλη Χρυσοχούς ο κ. Μάης επανέλαβε την θέση του ΕΒΕΠ, ότι πρέπει να αποσυνδεθεί από τις όποιες καθυστερήσεις καταγράφονται στην Α’ φάση και η Β’ φάση θα πρέπει να προχωρήσει σύμφωνα με τις υπάρχουσες εξαγγελίες.

«Έχουμε εισηγηθεί στον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξη Βαφεάδη, να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες ωρίμανσης του έργου ξεκινώντας από την Πόλη Χρυσοχούς μέχρι το Στρουμπί, διαιρώντας το έργο σε δύο ενότητες, με την ελπίδα να τρέξουν οι διαδικασίες και οι κατασκευαστικές εργασίες τάχιστα», συμπλήρωσε.

Αυτό, συνέχισε ο κ. Μάης, θα ήταν μια λύση η οποία θα βοηθούσε στο να δοθεί χρόνος για να ξεπεραστούν κάποια περιβαλλοντικά προβλήματα που έχουν ανακύψει στη περιοχή Σκούλλι. «Ο αρμόδιος Υπουργός διαβεβαίωσε το ΕΒΕ Πάφου ότι θα εξετάσουν και αυτό το ενδεχόμενο ώστε το έργο να μην μείνει στα λόγια» είπε ενώ ανέφερε ότι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, όπως και τα χρονοδιαγράμματα και «δεν πρόκειται να ανεχθούμε άλλες ενστάσεις, αιτιάσεις και καθυστερήσεις».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των υποψήφιων έφεδρων αξιωματικών της 2024 ΕΣΣΟ

Ενώπιον κακουργιοδικείου οδηγείται ο Ζαννέττου – Υπέγραψε εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ

Καύσιμα: Συνεχίζονται οι μειώσεις – Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια – Πίνακες

Πιάνει δουλειά η Ελεγκτική για δαπάνες υποψηφίων - Το πρόστιμο και οι «τρύπες» στη νομοθεσία

Πυρκαγιά στην Πάφο: Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική - Οι πληροφορίες που αξιολογούν για τα αίτια



Σε σύγχυση τα κόμματα του κέντρου - Αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών - Ούτε παραιτήσεις ούτε συνένωση

Σε σύγχυση τα κόμματα του κέντρου - Αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών - Ούτε παραιτήσεις ούτε συνένωση

Αναβρασμός επικρατεί στα κόμματα του κεντρώου χώρου, μετά τη συντριπτική ήττα στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Σε μία προσπάθεια ανάλυσης των αποτελεσμάτων και του φαινομένου Φειδίας, ο οποίος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, είναι αμφίβολο εάν έχουν λάβει τα μηνύματα των πολιτών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top