ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Το ζήτημα της Συρίας και η επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της χώρας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Η Υπουργική Σύνοδος κρίνεται ως άκρως σημαντική ιδιαίτερα μετά και τις αυξημένες ροές Σύρων από τον Λίβανο, προς στα παράλια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κατά τις εργασίες της Συνόδου αναμένεται να συζητηθεί η παροχή τεχνικής και οικονομικής στήριξης προς γειτονικές τρίτες χώρες, αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο και τη συμβολή τους στην αναχαίτιση των μεταναστευτικών ροών προς την ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου αναμένεται να εγείρει την ανάγκη η ΕΕ να προχωρήσει στην περαιτέρω παροχή ουσιαστικής βοήθειας προς τον Λίβανο, στο πρότυπο των συμφωνιών με την Αίγυπτο και την Τυνησία.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Λίβανο, για το μεταναστευτικό. Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, η Λευκωσία παρακολουθεί στενά διαρκώς το θέμα των μεταναστευτικών ροών, όχι μόνο το τελευταίο διάστημα, αλλά από την ανάληψη των καθηκόντων της παρούσας κυβέρνησης. Για αυτό σημείωσε, έχουν ληφθεί πολύ συγκεκριμένα μέτρα και είναι απτά τα αποτελέσματα της διαχείρισης του μεταναστευτικού.

15 χώρες ζητούν συνεργασίες με τρίτες χώρες για αντιμετώπιση του μεταναστευτικού

Μια ομάδα 15 κρατών μελών, με επικεφαλής τη Δανία, απηύθυναν κοινή έκκληση για συνεργασία με τρίτες χώρες, ώστε να υπάρξει διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος, υποστηρίζοντας ότι η μη βιώσιμη αύξηση των παράτυπων αφίξεων που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια δικαιολογεί τη σκέψη «έξω από το κουτί»

Η επιστολή που φέρει ημερομηνία 15 Μαΐου απευθύνεται στους υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εκτός από τη Δανία, υποστηρίζεται από τη Βουλγαρία, την Τσεχική Δημοκρατία, την Εσθονία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Κύπρο, τη Λετονία, τη Λιθουανία, τη Μάλτα, τις Κάτω Χώρες, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Φινλανδία, αντανακλώντας μία διακομματική συναίνεση.

Η τετρασέλιδη δήλωση παραθέτει ιδέες και προτάσεις που σκοπίμως αποσκοπούν στη μερική μετατόπιση των καθηκόντων από τις εθνικές αρχές, στις γειτονικές χώρες.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των υποψήφιων έφεδρων αξιωματικών της 2024 ΕΣΣΟ

Ενώπιον κακουργιοδικείου οδηγείται ο Ζαννέττου – Υπέγραψε εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ

Καύσιμα: Συνεχίζονται οι μειώσεις – Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια – Πίνακες

Πιάνει δουλειά η Ελεγκτική για δαπάνες υποψηφίων - Το πρόστιμο και οι «τρύπες» στη νομοθεσία

Πυρκαγιά στην Πάφο: Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική - Οι πληροφορίες που αξιολογούν για τα αίτια



Σε σύγχυση τα κόμματα του κέντρου - Αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών - Ούτε παραιτήσεις ούτε συνένωση

Σε σύγχυση τα κόμματα του κέντρου - Αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών - Ούτε παραιτήσεις ούτε συνένωση

Αναβρασμός επικρατεί στα κόμματα του κεντρώου χώρου, μετά τη συντριπτική ήττα στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Σε μία προσπάθεια ανάλυσης των αποτελεσμάτων και του φαινομένου Φειδίας, ο οποίος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, είναι αμφίβολο εάν έχουν λάβει τα μηνύματα των πολιτών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top