LIKE ONLINE

Το κοινό αντικείμενο που έχουν εκατομμύρια άνθρωποι και μπορεί να εκραγεί στο αεροπλάνο - Δεν είναι το κινητό

Το κοινό αντικείμενο που έχουν εκατομμύρια άνθρωποι και μπορεί να εκραγεί στο αεροπλάνο - Δεν είναι το κινητό

Οι ταξιδιώτες προειδοποιούνται για ένα κοινό αντικείμενο που πολλοί κουβαλούν στις τσέπες τους, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο πυρκαγιάς στα αεροπλάνα αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά. 

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα χρησιμοποιούνται από περίπου 82 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, γεγονός που τα καθιστά συχνό σύντροφο σε εκατομμύρια πτήσεις. Ωστόσο, οι πιθανοί κίνδυνοι που ενέχουν και οι αυστηροί κανονισμοί που διέπουν τη μεταφορά τους δεν είναι ευρέως γνωστοί στους ταξιδιώτες.

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς που σχετίζεται με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα προέρχεται από τις μπαταρίες λιθίου. Αυτές οι μπαταρίες είναι αναπόσπαστο μέρος της συσκευής, θερμαίνοντας το πηνίο που εξατμίζει το ηλεκτρονικό υγρό για εισπνοή. Παρά την πανταχού παρούσα χρήση τους, οι μπαταρίες λιθίου μπορεί να είναι επικίνδυνες αν δεν τις διαχειριστείτε με προσοχή. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) του Ηνωμένου Βασιλείου εξηγεί: «Οι μπαταρίες λιθίου είναι πολύ ασφαλείς, αλλά λόγω της υψηλής ενέργειάς τους, αν δεν αντιμετωπίζονται με προσοχή ή έχουν κατασκευαστικό σφάλμα, μπορεί να πάρουν φωτιά ή να εκραγούν. Οι μπαταρίες έχουν αποτελέσει την αιτία πολλών πυρκαγιών σε αεροσκάφη και κατά τη διάρκεια της επίγειας εξυπηρέτησης».

Δεδομένου του κινδύνου εμπρηστικού περιστατικού, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα πρέπει να μεταφέρονται στην καμπίνα επιβατών και όχι στις παραδοτέες αποσκευές. Οι πυρκαγιές στον χώρο αποσκευών είναι πολύ πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν από ό,τι εκείνες στην καμπίνα, όπου τα μέλη του πληρώματος μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα. Η CAA ορίζει ότι οι επιβάτες μπορούν να ταξιδεύουν με «ηλεκτρονικές συσκευές καπνίσματος που λειτουργούν με μπαταρίες», αλλά με αυστηρούς περιορισμούς.

Αυτές οι προφυλάξεις είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της ασφάλειας όλων των επιβατών στα αεροπλάνα.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ποδηλάτης: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άτυχου 43χρονου - Έτσι φαίνεται να έγινε το μοιραίο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Πως λειτουργεί - Ποιος ο ρόλος των Ευρωβουλευτών και πόσες έδρες έχει κάθε χώρα

Τριήμερο Κατακλυσμού: Θα ξεπεράσει το 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία – «Τίμησαν» τα πακέτα οι Κύπριοι – Πόσα πάει η διαμονή

Φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος: Τι να κάνεις εάν ο μετρητής δείχνει διαφορετική κατανάλωση

Δεύτερη σύλληψη για τα χάπια και άσπρη σκόνη που έφερε Κύπρο 31χρονη - Χειροπέδες σε 30χρονο

Συγκλονιστικό βίντεο του Δημήτρη Σταρόβα έναν μήνα μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο - «Κάθε μέρα βελτιώνομαι»



Εβδομάδα εσωτερικών ζυμώσεων για τα κόμματα του κέντρου - Αυξάνονται οι φωνές αμφισβήτησης των ηγεσιών

Εβδομάδα εσωτερικών ζυμώσεων για τα κόμματα του κέντρου - Αυξάνονται οι φωνές αμφισβήτησης των ηγεσιών

Ενώ διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα μετά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα του κέντρου τα οποία έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες στις ευρωεκλογές, προσπαθούν να φιλτράρουν το αποτέλεσμα, κάνοντας τις δικές τους αναλύσεις για το τι πραγματικά έφταιξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top