ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ. Ενέργειας: Το όραμα της ΕΝΙ για την περιοχή περιλαμβάνει και την Κύπρο και την Αίγυπτο

Υπ. Ενέργειας: Το όραμα της ΕΝΙ για την περιοχή περιλαμβάνει και την Κύπρο και την Αίγυπτο

Διευκρινήσεις έσπευσε να δώσει ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης με αφορμή το αιγυπτιακό δημοσίευμα που αποκαλύπτει τα σχέδια της εταιρείας ΕΝΙ στη περιοχή την μεσογείου.

Συγκεκριμένα, το όραμα της εταιρείας ΕΝΙ για την περιοχή περιλαμβάνει και την Κύπρο και την Αίγυπτο, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα της εφημερίδας “The Cairo Post”, σύμφωνα με την οποία, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ιταλικού ενεργειακού κολοσσού ΕΝΙ Κλαούντιο Ντεσκάλζι συζήτησε με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι τη δυνατότητα δημιουργίας ενός κόμβου φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, με στόχο να καταστούν οι αιγυπτιακές εγκαταστάσεις μεταφορά και εξαγωγής διαθέσιμες και για γειτονικές ανακαλύψεις.

“Αυτή είναι μια συζήτηση την οποία είχαμε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ΕΝΙ, όταν αυτός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μας παρουσίασε το όραμά τους για την περιοχή που περιλαμβάνει και την Κύπρο και την Αίγυπτο”, είπε ο κ. Λακκοτρύπης.

“Βεβαίως αυτή τη στιγμή έχουν μια πολύ μεγάλη ανακάλυψη στην ΑΟΖ της Αιγύπτου, η οποία προορίζεται για την εσωτερική αγορά και βεβαίως έχουν συζητήσεις με την αιγυπτιακή κυβέρνηση για το θέμα όπως είχα και εγώ την περασμένη εβδομάδα”, κατέληξε ο Υπουργός Ενέργειας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ταξίδια: Αυτά μπορεί να προκύψουν με πτήσεις και αποσκευές – Η αποζημίωση ανά χιλιόμετρα και τα δικαιώματα του καταναλωτή

Μπάνιο στη θάλασσα: Πώς θα επιλέξουμε το κατάλληλο αντηλιακό - Συμβουλές για προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία

Νοθευμένα ποτά, ουσίες και μύθοι - Η νυχτερινή ζωή της Λευκωσίας μέσα από τα μάτια του ΟΠΕ

Πυρκαγιά στον Άγιο Συλά: Επιχειρούν για πλήρη κατάσβεση - Ξεκίνησαν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα

«Ξάφριζαν» αυτοκίνητα στην Αγία Νάπα - Χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα

Μικρούτσικος: Τα έχωσε άγρια στην Κύπρια παίκτρια του Tv Queen για ρατσιστική συμπεριφορά



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Δεν συζητάμε για «βελούδινο διαζύγιο» με την CPP για Βασιλικό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Δεν συζητάμε για «βελούδινο διαζύγιο» με την CPP για Βασιλικό»

Δεν συζητάμε για «βελούδινο διαζύγιο» με την κινεζική κρατική εταιρεία (CPP) όσον αφορά το θέμα του τερματικού στο Βασιλικό, δήλωσε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, για να προσθέσει ότι «συνεχίζεται η προσπάθεια».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top