ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Mίλησε για τα ελικόπτερα Agusta η Γιωρκάτζη - VIDEO

Mίλησε για τα ελικόπτερα Agusta η Γιωρκάτζη  - VIDEO

Στο προσκήνιο επανήλθε τις τελευταίες ημέρες η σκανδαλώδης υπόθεση αγοράς των τριών ελικοπτέρων Agusta-Westland 139 της Εθνικής Φρουράς, που έγινε το 2008 με κόστος 45 εκατομμύρια ευρώ.

Ο διευθυντής Τεχνικού Ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Χασαπόπουλος, κατέθεσε έκθεση την Παρασκευή, (11/3)   στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Άμυνας και Ελέγχου, παρουσιάζοντας σχετικά στοιχεία που καίνε την τέως Γενική Ελέγκτρια και νυν Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

Ο Χασαπόπουλος αποκαλύπτει ότι η Γιωρκάτζη τότε δεν κατέθεσε την έκθεσή του, με αποτέλεσμα να μην ενημερωθούν οι βουλευτές για όλες τις πτυχές του θέματος και τις επιφυλάξεις που υπήρχαν και να παραπλανηθεί η Βουλή κατά την έγκριση της αγοράς των τριών ελικοπτέρων Agusta-Westland .

Η Χρυστάλλα Γιωρκάζη τρεις ημέρες μετά μιλώντας στο κρατικό κανάλι από το εξωτερικό, όπου βρίσκεται, ανέφερε πως «ότι έχει να πει θα το πει στη Βουλή, όταν και εφόσον την καλέσουν. Η πραγματικότητα απέχει πολύ από όσα λέγονται». Διερωτήθηκε επίσης γιατί δόθηκε τώρα το σημείωμα στη Βουλή.

Τα τρία ελικόπτερα αγοράστηκαν τελικά έναντι €45 εκατ. τη στιγμή που η εκτίμηση του Υπουργείου ήταν €20 εκατομμύρια. Η Αστυνομία αγόρασε άλλα δύο ελικόπτερα σε άλλες τιμές.

To θέμα θα ξεκαθαρίσει την Τρίτη (15/3) στη Βουλή, ενώ αναμένεται να ζητηθεί η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα. Η σύσταη διερευνητικής επιτροπής για να εξετάσει το θέμα είναι απομακρυσμένο σενάριο. 

Δείτε το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο ΡΙΚ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Η πυρκαγιά στην περιοχή του Φαρμακά έχει οριοθετηθεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης, εκφράζοντας αισιοδοξία πως με την ενεργοποίηση των πτητικών μέσων με το πρώτο φως της ημέρας η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top