ΦΙΛΟΖΩΟΙ

Δεκάδες διάσημοι κάνουν έκκληση «Σταματήστε τη σφαγή των σκύλων» - BINTEO

Δεκάδες διάσημοι κάνουν έκκληση «Σταματήστε τη σφαγή των σκύλων» - BINTEO

Κάθε χρόνο, χιλιάδες σκυλιά στοιβάζονται σε μικροσκοπικά κλουβιά και στη συνέχεια να σφάζονται με απάνθρωπο τρόπο για κατανάλωση στα πλαίσια του Yulin Dog Meat Festival. Διάσημοι σταρ όπως ο Matt Damon, ο Joaquin Phoenix, η Kate Mara, η Pamela Anderson και η Rooney Mara απευθύνουν μια τελευταία έκκληση για διακοπή του φεστιβάλ, λίγες μόλις μέρες πριν την έναρξή του.

Πολλές διασημότητες έχουν χρησιμοποιήσει την επιρροή τους εναντίον του φεστιβάλ και προσπαθούν να το σταματήσουν. Τον Μάιο, ο Ricky Gervais δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία φιλούσε ένα κουτάβι, και ζήτησε από χιλιάδες ακολούθους του να υπογράψουν μια αίτηση κατά του φεστιβάλ.   

Πριν από μια εβδομάδα ο ακτιβιστικός φορεάς Humane Society International έσωσε 29 σκυλιά και πέντε γάτες από σφαγείο στο Yulin, λίγες μέρες πριν το φεστιβάλ ξεκινήσει.   

«Η παρουσία της αστυνομίας είναι μεγάλη στο Yulin τώρα, και η ατμόσφαιρα είναι πολύ τεταμένη, κάτι που δεν έκανε εύκολη τη διάσωση. Αλλά ήμασταν αποφασισμένοι να γλιτώσουμε τα ζώα από τη φρικιαστική τύχη και ήταν μεγάλη ανακούφιση να αφήσουμε πίσω άδεια κλουβιά έστω και για μια μέρα», αναφέρει ο Peter Li, επικεφαλής της επιχείρησης.   

«Τα σκυλιά και οι γάτες ήταν φοβισμένα, αλλά όταν συνειδητοποίησαν πως δεν θέλαμε να τα βλάψουμε, ανταποκρίθηκαν με γλειψίματα και κουνούσαν την ουρά την ουρά» αναφέρει και προσθέτει πως τα 34 ζώα έχουν  όλα μεταφερθεί σε ένα καταφύγιο όπου λαμβάνουν κτηνιατρική φροντίδα και ετοιμάζεται η έγκριση για υιοθεσία τους.   

Το Yulin Dog Meat Festival ξεκίνησε το 2010 ως ένας τρόπος για ενίσχυση του εμπορίου κρέατος σκύλου της περιοχής. Πριν από την γιορτή, η πόλη δεν είχε ιστορικό κατανάλωσης των ζώων.   

lifo.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Εντοπίστηκε η σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top