ΕΛΛΑΔΑ

Παράτυποι μετανάστες κυνήγησαν αστυνομικούς στη Λέρο

Παράτυποι μετανάστες κυνήγησαν αστυνομικούς στη Λέρο

Στη Λέρο στεγάζονται 595 παράτυποι μετανάστες που τελούν σε καθεστώς απέλασης - Εξεγέρθηκαν και διέλυσαν τον καταυλισμό απαιτώντας να φύγουν για Πειραιά.

Δεν έχουν τελειωμό τα επεισόδια με παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες σε διάφορες δομές της χώρας.

Οι δομές εκείνες όμως που είναι μονίμως σε έκρυθμη κατάσταση είναι αυτές των νησιών, όπου λόγω της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας αυτοί οι άνθρωποι στην ουσία κρατούνται σε ένα καθεστώς που απλά αναμένουν την απέλασή τους με εξαίρεση όσους γίνουν δεκτά τα αιτήματα παροχής ασύλου σε αυτούς.

Στη Λέρο, οι 595 παράτυποι μετανάστες που είναι εκεί μαζί με πρόσφυγες, έχουν συχνές προστριβές μεταξύ τους. Οι συνηθέστερες προστριβές είναι αυτές των Αφγανών, των Πακιστανών και των Σομαλών εναντίον των Σύρων που προσπαθούν να προστατευθούν και ειδικά τα γυναικόπεδα. Χθες όμως προκλήθηκαν μεγάλης διάρκειας επεισόδια όταν ομάδα παράτυπων μεταναστών εξεγέρθηκε, απαιτώντας να αφεθούν ελεύθεροι να επιβιβαστούν σε καράβι για τον Πειραιά.

Στο νησί υπηρετούν ελάχιστοι αστυνομικοί που είναι αδύνατον να διατηρήσουν την τάξη, με αποτέλεσμα όπως είπε χαρακτηριστικά συνδικαλιστής αστυνομικός “εκεί οι μόνοι κρατούμενοι είναι οι αστυνομικοί...”. Κατά τη διάρκεια αυτών των επεισοδίων, οι αστυνομικοί κυριολεκτικά καταδιώχθηκαν από ένα οργισμένο όχλο που κρατούσε ρόπαλα ακόμα και τσεκούρια και τους πετούσε πέτρες και για να σωθούν, χρειάστηκε να κλειστούν σε ένα κτίριο και να περιμένουν ενισχύσεις από το Λιμενικό αλλά και συναδέλφους τους από την Κω.

Στο μεταξύ, οι ταραξίες διέλυσαν οικίσκους της Αστυνομίας με ηλεκτρονικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για την ταυτοποίησή τους κλπ. ενώ τα σοβαρά επεισόδια έληξαν μόνο μετά από την ενίσχυση των τελούντων υπό πολιορκία λιγοστών αστυνομικών, όπου ακολούθησε επέμβαση και τα πνεύματα ηρέμησαν προς το βράδυ και ενώ τα επεισόδια συνεχίζονταν με αμείωτη ένταση από το μεσημέρι...

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δωδεκανήσου προειδοποιεί για πολλοστή φορά ότι “οι δομές προσωρινής κράτησης και φιλοξενίας στα νησιά είναι καζάνια που βράζουν και ανά πάσα ώρα και στιγμή δύνανται να εκραγούν με άγνωστα σε όλους αποτελέσματα”.

Πηγή: news247

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Αμμόχωστο - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 76χρονου που έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία

Ανείπωτη τραγωδία - Βρέφος άφησε την τελευταία του πνοή στο Μακάρειο

Θερμοπληξία vs ηλίαση: Η διαφορά τους, τα συμπτώματα και όσοι διατρέχουν κίνδυνο - Όσα πρέπει να προσέξουμε

Αυτές οι ομάδες πληθυσμού έχουν δικαίωμα σε χαμηλότερη χρέωση στο ρεύμα - Ποιος επωμίζεται το κόστος;

Επεκτείνεται το όριο ηλικίας στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων - Τι ισχύει για ιδιωτικά και τι για δημόσια νηπιαγωγεία

Στην Κύπρο τυχερός του τζόκερ - Αυτό είναι το ποσό που κερδίζει



ΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

ΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών, είπε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία για την παρουσίαση της Ολυμπιακής Ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top