ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποφασιστικότητα για λύση δίκαιη, βιώσιμη χωρίς επεμβατικά δικαιώματα και στρατούς κατοχής εξέφρασε ο Α.Τσίπρας

Αποφασιστικότητα για λύση δίκαιη, βιώσιμη χωρίς επεμβατικά δικαιώματα και στρατούς κατοχής εξέφρασε ο Α.Τσίπρας

Ως ιδιαίτερα θετικό γεγονός χαρακτήρισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη συναντίληψη από τις πολιτικές δυνάμεις πάνω στις πάγιες θέσεις της ελληνικής πλευράς αλλά και την ολόπλευρη στήριξη του ελληνικού πολιτικού κόσμου στις προσπάθειες του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη για μια θετική εξέλιξη και μια βιώσιμη και δίκαιη λύση στο Κυπριακό.

Σε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ενημερωτικού χαρακτήρα που είχε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη ως προς την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, αλλά και στο πλαίσιο της ιδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μια ιδιότητα που ενισχύει τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς ότι δεν μπορεί, δεν νοείται να υπάρξει σχέδιο λύσης του Κυπριακού που θα δίνει τη δυνατότητα σε τρίτες χώρες να έχουν επεμβατικά δικαιώματα, στρατούς κατοχής, και σε τελική ανάλυση μια λύση η οποία δεν μπορεί παρά να είναι προς όφελος των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, δηλαδή λύση που σε τελική ανάλυση θα είναι βιώσιμη, λειτουργική και θα απομακρύνει το φόβο από τον κυπριακό λαό,” είπε.

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι στην κατεύθυνση αυτή, εκτός της ισχυρής εθνικής γραμμής, δημιουργείται και μια κοινή ευρωπαϊκή γραμμή. Διότι, σημείωσε, αυτά τα επιχειρήματα, είναι επιχειρήματα που συνάδουν τόσο με το Διεθνές όσο και με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Και υπογράμμισε ότι θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα, μέχρι και την τελευταία στιγμή, εξεύρεσης λύσης σε αυτή την κατεύθυνση, προσθέτοντας, όμως, ότι σε κάθε περίπτωση το τελικό αποτέλεσμα δεν εξαρτάται μόνο από τη μία πλευρά του τραπεζιού, αλλά και από την άλλη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία που συγκλόνισε το Παγκύπριο: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Τρομακτικές στιγμές για 69χρονο: Έχασε την ισορροπία του και κατέπεσε σε βράχια στο φαράγγι του Άβακα - Η κατάσταση υγείας του

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Απόστολος Λύτρας: Οι αναρτήσεις αγάπης για τη Σοφία Πολυζωγοπούλου πριν από τον άγριο ξυλοδαρμό



Συνελήφθη ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος - Οδηγείται ενώπιον Δικαστηρίου

Συνελήφθη ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος - Οδηγείται ενώπιον Δικαστηρίου

Χειροπέδες στον αρχιμανδρίτη Νεκτάριο, πέρασαν πριν από λίγο τα μέλη της Αστυνομίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top