ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκκληση από Υπ. Δικαιοσύνης να ψηφιστεί σύντομα το νομοσχέδιο για Σχολή Επιμόρφωσης Οδηγών

Έκκληση από Υπ. Δικαιοσύνης να ψηφιστεί σύντομα το νομοσχέδιο για Σχολή Επιμόρφωσης Οδηγών

Έκκληση να προχωρήσει η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τη δημιουργία Σχολής Επιμόρφωσης Οδηγών και να ψηφιστεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα, ώστε η Σχολή να λειτουργήσει άμεσα, απηύθυνε την Παρασκευή 1/12 ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου.

Η σχολή αποτελεί ένα από τα τέσσερα μέτρα που προωθούνται στα πλαίσια της νέας στρατηγικής με στόχο τη μείωση των θανατηφόρων συγκρούσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο ο Υπουργός δήλωσε ότι «πρόκειται για ένα είδος σχολής που υπάρχει σε πολλές ευρωπαϊκές και ανεπτυγμένες χώρες και πιστεύω ότι μόνο θετικά μπορεί να προσφέρει στον κοινό μας αγώνα έναντι των τροχαίων παραβάσεων».

Είπε επίσης ότι η σχολή «θα λειτουργήσει με σκοπό να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του φαινομένου τροχαίων παραβάσεων και ειδικότερα των σοβαρών παραβάσεων και θανατηφόρων τροχαίων».

Ο κ. Νικολάου ανέφερε εξάλλου ότι όσο και εάν προσπαθήσαμε να αυξήσουμε τα υφιστάμενα μέτρα για τη μείωση των θανατηφόρων συγκρούσεων «τα αποτελέσματα δεν είναι εκείνα που αναμέναμε». Θέλουμε να σπάσουμε κάποια φράγματα, πέραν της μείωσης που παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια, είπε και αναφέρθηκε στα άλλα τρία μέτρα της νέας στρατηγικής.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, το πρώτο αφορά την αύξηση των ποινών για τις τροχαίες παραβάσεις, όπου αναμένονται γνωματεύσεις του Γενικού Εισαγγελέα για δύο σημαντικά θέματα στα σχετικά νομοσχέδια. Το δεύτερο είναι η νέα επικοινωνιακή πολιτική, στη βάση μελέτης που έχει γίνει, ώστε να φτάνουν πιο αποτελεσματικά μηνύματα στους αποδέκτες.

Τέλος, το τρίτο μέτρο είπε ότι αφορά τη σύσταση του Επιστημονικού Κέντρου Οδικής Ασφάλειας για ανάλυση και μελέτη των τροχαίων παραβάσεων.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Η Κύπρος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βαθιά της γνώση για τη Μέση Ανατολή, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην «Καθημερινή», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στο Λίβανο με τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top