ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σωφρόνης Αυγουστή! Μακράν ο κορυφαίος κόουτς του 2017! (αφιέρωμα)

Σωφρόνης Αυγουστή! Μακράν ο κορυφαίος κόουτς του 2017! (αφιέρωμα)

Μπορεί αγωνιστικές υποχρεώσεις να μην έχουμε αυτό το διάστημα ελέω των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ωστόσο η ιστοσελίδα μας Themasports.com δεν σταματάει ποτέ τα αφιερώματα της.

Επί της ευκαιρίας που φεύγει το 2017, ο Παναγιώτης Τούμπας και το Themasports.com, επιχειρούν να αναλύσουν τον προπονητή που ξεχώρισε μέσα στην χρονιά αυτή.

Απ την περσινή αγωνιστική σεζόν αλλά και την φετινή παρακολουθήσαμε «στενά» όλους του προπονητές και με βάση τα στατιστικά τους, αλλά κι αυτά που πέτυχαν στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο, σας παραθέτουμε στο αφιέρωμα μας αυτόν που θεωρούμε ως πιο επιτυχημένο.

Με βάση πάντα τα στατιστικά, τους βαθμούς που συγκέντρωσε και τις ομαδικές και ατομικές διακρίσεις αλλά κι όλα όσα πέτυχε, αυτός που θα μπορούσε να μπει στο εν λόγω αφιέρωμα μας, δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από τον Κύπριο τεχνικό του Απόλλωνα, που ακούει στο όνομα Σωφρόνης Αυγουστή.

Ο προπονητής των «κυανολεύκων», διαδέχθηκε την περσινή σεζόν τον Πέδρο Εμάνουελ στον πάγκο του Απόλλωνα, κι από πέρσι (συμπλήρωσε πριν λίγες μέρες ένα χρόνο στις 11/12), κατάφερε με την δουλειά του αλλά και το επιτυχημένο του έργο στους «γαλάζιους», να κερδίσει την εμπιστοσύνη και το χειροκρότημα του κόσμου και τη Διοίκησης.

Ο 40χρόνος τεχνικός κατάφερε από τον καιρό που ανέλαβε τους «κυανόλευκους» να τους αναμορφώσει προς το καλύτερο, οδηγώντας την ομάδα του στην κατάκτηση του κυπέλλου (back to back), στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ το καλοκαίρι πανηγύρισε και τo σούπερ καπ.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή με το που πήρε τα «κλειδιά» στο χέρι για το προπονητικό κέντρο στο Κολόοσσι, έτυχε (και τυγχάνει ακόμη) της πλήρης υποστήριξης από όλους, τόσο από τον κόσμο, όσο κι από τον Νίκο Κίρζη.

Από τον καιρό που δουλεύει στον Λεμεσιανό σύλλογο ο Σωφρόνης Αυγουστή κατάφερε να κάνει την ομάδα, να μοιάζει πιο επιθετική, ξέροντας τι ζητάει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αυτό φαίνεται φυσικά κι από τα αποτελέσματα που παίρνει παιχνίδι με παιχνίδι, αλλά και συνολικά στα όσα έδωσε στον Απόλλωνα στον ένα χρόνο που κάθεται στον πάγκο.

Τι έκανε το 2017:

Όπως σας προαναφέραμε ο Σωφρόνης Αυγουστή, ανέλαβε τα ηνία στον πάγκο του Απόλλωνα την περσινή σεζόν (2016/17) και συγκεκριμένα μετά που έφυγε ο Πέδρο Εμάνουελ.

Αρκετοί πίστεψαν ότι με την κίνηση αυτή από την Διοίκηση Νίκου Κίρζη, ότι ο Απόλλωνας σήκωνε λευκή πετσέτα στο πρωτάθλημα.

Αντιθέτως όχι μόνο η ομάδα των «γαλάζιων» δεν παρέδωσε τα όπλα άλλαξε άρδην και την εικόνα της με τον Αυγουστή στον πάγκο και, πάλεψε μέχρι τέλους για το κάτι παραπάνω όμως τελικά τερμάτισε στην 3η θέση της βαθμολογίας με 73βαθμούς.

Φυσικά τα επιτεύγματα των «γαλάζιων» του «κάττου» (όπως αρκετοί τον αποκαλούν) δεν σταματάνε εδώ… Ο Κύπριος τεχνικός με την καλοδουλεμένη ομάδα του (ευθύνεται ο ίδιος για την αλλαγή) κατάφερε να οδηγήσει τον Απόλλωνα στον τελικό του κυπέλλου, στον οποίο οι «γαλάζιοι» αν και με 10 ποδοσφαιριστές νίκησαν τον ΑΠΟΕΛ (1-0) κατακτώντας την κούπα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα ημιτελικά ο Απόλλωνας πέτυχε και μια σπουδαία νίκη που συζητήθηκε αρκετά και, έφερε την υπογραφή του Σωφρόνη Αυγουστή, αφού κατάφερε να νικήσει την Ανόρθωση με το βαρύ 6-0.

Η φετινή σεζόν:

Ο φετινός μαραθώνιος (2017/18) ξεκίνησε ιδανικά για τον κόουτς του Απόλλωνα αλλά και για την ομάδα του, αφού στην «μάχη» με τον ΑΠΟΕΛ για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, κατάφεραν να νικήσουν και να κατακτήσουν το τρόπαιο.

Δεν θα μπορούσαμε όμως να μην αναφερθούμε και για τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι «γαλάζιοι» του Σωφρόνη Αυγουστή εκτός από την κατάκτηση των δύο τροπαίων (σούπερ καπ – κύπελλο), κατάφεραν να κερδίσουν (Τρίτη φορά στην ιστορία τους) και την είσοδο τους στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Μάλιστα στην διασυλλογική διοργάνωση, ο Απόλλωνας σε όλα τα παιχνίδια έδειξε το πολύ καλό του πρόσωπο και κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό όλων, όπως το ίδιο συνέβηκε και με τον Σωφρόνη Αυγουστή.

Ατομικές διακρίσεις:

Στις ομαδικές διακρίσεις (κύπελλο, σούπερ καπ, ομίλους Γιουρόπα Λιγκ), αναφερθήκαμε, όμως φυσικά δεν θα μπορούσαμε να παραγνωρίσουμε και τις ατομικές διακρίσεις του κόουτς των «γαλάζιων».

Ο Σωφρόνης Αυγουστή , ψηφίστηκε για 4 συνεχόμενους μήνες (Ιανουάριο-Απρίλη) ως ο καλύτερος προπονητής του μήνα, ενώ στις ετήσιες βραβεύσεις του συνδέσμου του ΠΑΣΠ αλλά και της ΚΟΠ βραβεύτηκε και ως ο προπονητής της χρονιάς 2016-2017, αφού όπως προαναφέραμε πραγματοποίησε μια εκπληκτική πορεία με τον Απόλλωνα.

Έρχονται καλύτερες μέρες…

Λίγο καιρό πριν φύγει το 2017, αξίζει να παραθέσουμε και κάποια στοιχεία για την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή μέχρι αυτή την στιγμή.

Οι «κυανόλευκοι» σε σύνολο 14 αγώνων (χρωστάει τρία ματς) παραμένει αήττητος με ένα απίστευτό συντελεστή τερμάτων (43-9) εκ των οποίων τα 25 κατάφεραν να τα πετύχουν στους τελευταίους έξι αγώνες στους οποίους παραμένουν αήττητοι.

Ξέρει τα αποδυτήρια…

 Ο Κύπριος τεχνικός έδειξε ότι ξέρει καλύτερα από τον κάθε ένα το τι θα πει ο Απόλλωνας. Ο Σωφρόνης Αυγουστή κέρδισε την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό όλων στα αποδυτήρια κι αυτό οι ποδοσφαιριστές του το ανταποδίδουν με την εικόνα τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Κέρδισε την Διοίκηση…

Ο Αυγουστή δεν κέρδισε μόνο τον κόσμο (αρκετός πάει στο γήπεδο για να δει τον καλό Απόλλωνα), αλλά κέρδισε και την Διοίκηση του συλλόγου, η οποία πρόσφατα προχώρησε και στην ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το 2020.

Αυτή η κίνηση από το Νίκο Κίρζη και τους συνεργάτες του, τα λέει όλα για την εμπιστοσύνη και τον θαυμασμό που δείχνουν στο σπουδαίο έργο που επιτελεί ο Σωφρόνης Αυγουστή στον πάγκο των «κυανολεύκων».

Οι αριθμοί του Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο του Απόλλωνα:

Πρωτάθλημα- 34 ματς (22 νίκες, 10 ισοπαλίες, 2 ήττες / 85-27 γκολ)
Κύπελλο-7 ματς (5 νίκες, μία ισοπαλία, μία ήττα / 16-4 γκολ)
Σούπερ Καπ- 1 ματς (μία νίκη / 2-1 γκολ)
Ευρώπη- 12 ματς (4 νίκες, 4 ισοπαλίες, 4 ήττες / 17-20 γκολ)
Συνολικά: 32 νίκες, 15 ισοπαλίες, 7 ήττες / 108-52 γκολ)

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top