Για εσκεμμένη διαστρέβλωση και παραποίηση της δήλωσής του μίλησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Για εσκεμμένη διαστρέβλωση και παραποίηση της δήλωσής του μίλησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Εξηγήσεις σε έντονο ύφος και σχετικά με την επίμαχη δήλωσή του αναφορικά με την ΑΟΖ της «παρανόμου οντότητας» των κατεχομένων έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, κάνοντας λόγο για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων και διαστρέβλωση και παραποίηση της δήλωσής του για την ΑΟΖ, ανέφερε ενώπιον των ΜΜΕ πως η δήλωσή του διαχωριζόταν σε δύο σκέλη.

Το ένα σκέλος αφορούσε τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφορικά με την ΑΟΖ και τα ενεργειακά υπογραμμίζοντας ότι ο φυσικός πλούτος της Κύπρου ανήκει και στους Ελληνοκύπριους και στους Τουρκοκύπριους «συνεπώς οι απειλές της Τουρκίας δεν έχουν θέση».

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι η δήλωση έγινε προς ανάδειξη της τουρκικής αντιφατικότητας και υποκρισίας, σημειώνοντας ότι δεν έχει πρόθεση να εμπλακεί σε σύγκρουση με όσους προσπάθησαν να μειώσουν την επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία.

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, που επέστρεψε από το Ριάντ, δήλωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει να αντιμετωπίσει τις απειλές της Τουρκίας, εφόσον σε αυτήν αναφέρθηκε στην επίμαχη δήλωσή του, και ως εκ τούτου προχωρά στην ενάσκηση των δικαιωμάτων της εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Υπενθυμίζουμε, πάντως, τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως ακριβώς κατεγράφη: «Εάν επιλέγουν να προστατεύσουν τα δικαιώματα των Τ/κ σε μια ξεχωριστή, ανεξάρτητη οντότητα, τότε θα πρέπει να περιοριστούν εις όσα αναλογούν στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της εν λόγω παράνομης οντότητας. Και, συνεπώς, δεν έχουν λόγο να αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας». 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Λιβάνου κ. Ζοζέφ Αούν, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ύψιστη ανησυχία του για τις αδιάκριτες ισραηλινές επιθέσεις κατά αμάχων και κρίσιμων υποδομών στον Λίβανο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό θυμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE