ΝΗΣΙΑ ΦΙΤΖΙ: Πίσω από τα σίδερα θα παραμείνουν οι δύο Κύπριοι

ΝΗΣΙΑ ΦΙΤΖΙ: Πίσω από τα σίδερα θα παραμείνουν οι δύο Κύπριοι

Τουλάχιστον μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου θα μείνουν στη φυλακή των νησιών Φίτζι τα δύο αδέρφια από την Κύπρο που κατηγορούνται για έσοδα από παράνομη δραστηριότητα και ξέπλυμα παράνομου χρήματος.

Όπως αποφάσισε το δικαστήριο την Πέμπτη (4/1) τα δύο αδέρφια πρέπει να παραμείνουν υπό κράτηση, καθώς έχουν κατηγορηθεί για έξι υποθέσεις ξεπλύματος ύψους 3.060 ευρώ την ώρα που στην κατοχή τους βρέθηκαν 150.000 ευρώ.

Αίτηση του ενός για χρήση της πιστωτικής του κάρτας απορρίφθηκε από το δικαστήριο καθώς η κάρτα αποτελεί τεκμήριο στην έρευνα που διενεργείται.

Τα δύο αδέρφια από τη Λάρνακα συνελήφθησαν στα νησιά Φίτζι στις 22 Δεκεμβρίου μετά από εκατοντάδες πράξεις με πιστωτικές κάρτες σε συγκεκριμένο ΑΤΜ.

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με συνολικά 293 κατηγορίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Όχι» Ανώτατου στο αίτημα του Νεκτάριου για κατακράτηση τεκμηρίων από Μονή Αββακούμ

«Όχι» Ανώτατου στο αίτημα του Νεκτάριου για κατακράτηση τεκμηρίων από Μονή Αββακούμ

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση του μοναχού Νεκταρίου για έκδοση προνομιακού εντάλματος (certiorari), αναφορικά με το διάταγμα κατακράτησης τεκμηρίων από την Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ, ημερομηνίας 3 Ιουλίου του 2025, του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας. Σύμφωνα με τον αιτητή, τα τεκμήρια περιλαμβάνουν προσωπικά έγγραφα μοναχών, πνευματικές συνομιλίες, εξομολογητικές συζητήσεις, θρησκευτικά αρχεία, εικόνες και βίντεο προσώπων της Μονής.

BEST OF TOTHEMAONLINE