Σαββίδης για επίμαχο βίντεο - «Υπάρχουν στοιχεία και πρόσωπα, όλα θα αξιολογηθούν»
Ανέλαβε σήμερα καθήκοντα ο Ανδρέας Πασχαλίδης, ο Ανεξάρτητος Ποινικός Ανακριτής που διόρισε ο Γενικός Εισαγγελέας για την διερεύνηση του επίμαχου βίντεο.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων IHA, ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο, ένα καταδρομικό και τρία σκάφη της ακτοφυλακής βρίσκονται σε επιφυλακή γύρω από τις βραχονησίδες Ίμια. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο μεταδίδει επίσης ότι το ελληνικό πολεμικό ναυτικό προειδοποίησε μέσω ασυρμάτου τα τουρκικά σκάφη του λιμενικού να φύγουν από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.
«Προς την τουρκική ακτοφυλακή. Αυτή τη στιγμή βρίσκεστε στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Παρακαλώ εγκαταλείψατε τα χωρικά μας ύδατα», προειδοποίησε το ελληνικό πολεμικό ναυτικό. Τότε το τουρκικό λιμενικό φέρεται να απάντησε «Εδώ είναι τουρκικά χωρικά ύδατα», αλλά λίγο μετά αποσύρθηκε στα τουρκικά ύδατα.
Από ΚΥΠΕ
*Φωτογραφία αρχείου
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




