Σε εξέλιξη οι συνομιλίες Βόρειας και Νότιας Κορέας

Σε εξέλιξη οι συνομιλίες Βόρειας και Νότιας Κορέας

Οι απεσταλμένοι της Βόρειας Κορέας και της Νότιας Κορέας άρχισαν σήμερα τις πρώτες τους επίσημες συνομιλίες έπειτα από δύο και πλέον χρόνια, γνωστοποίησε το νοτιοκορεατικό υπουργείο Ενοποίησης.

Οι συνομιλίες, οι οποίες διεξάγονται στην Πανμουντζόμ, στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη η οποία χωρίζει τη χερσόνησο, άρχισαν στις 10:00 τοπική ώρα (03:00 ώρα Ελλάδας) με μια εισήγηση της νοτιοκορεατικής αντιπροσωπείας, διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου απευθυνόμενος σε εκπροσώπους του Τύπου.

Προσερχόμενος στις συνομιλίες, ο Ρι Σον Γκουόν, ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Ειρηνική Επανένωση της Πατρίδας της Βόρειας Κορέας κι επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Πιονγκγιάνγκ, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα.

«Σήμερα, η Βόρεια και η Νότια Κορέα θα διεξαγάγουν διαπραγματεύσεις με σοβαρό και ειλικρινή τρόπο. Θα πάνε καλά», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ελεύθερος με προεδρική χάρη ο «Χάμπουργκερ»: Πώς βγήκε από τη φυλακή - Η απάντηση της Νομικής Υπηρεσίας

Ελεύθερος με προεδρική χάρη ο «Χάμπουργκερ»: Πώς βγήκε από τη φυλακή - Η απάντηση της Νομικής Υπηρεσίας

Νέα δεδομένα δημιουργεί η απόφαση για πρόωρη αποφυλάκιση, μέσω προεδρικής χάρης, του Χαράλαμπου Χρυσάνθου, γνωστού και ως «Χάμπουργκερ», ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης 35 ετών για δύο υποθέσεις απόπειρας φόνου σε Λάρνακα και Αγία Νάπα, ενώ είχε προηγουμένως καταδικαστεί και για υπόθεση βιασμού και επίθεσης εναντίον γυναίκας.

BEST OF TOTHEMAONLINE