Στην Ελλάδα τα λείψανα των πεσόντων του «Φαέθων» - Απόδοση τιμών

Στην Ελλάδα τα λείψανα των πεσόντων του «Φαέθων» - Απόδοση τιμών

Το μεσημέρι (12:00) της Τρίτης (9/1) μεταφέρονται στην Ελλάδα τα λείψανα των πέντε Ελλαδιτών πεσόντων της ακταιωρού «Φαέθων».

Ο σημαιοφόρος Παναγιώτης Χρυσούλλης, οι υποκελευστές Σπυρίδων Αγάθος, Νικόλας Πανάγος και οι ναύτες Παναγιώτης Θεοδωράτος και Νικόλαος Καπαδούκας έχασαν τη ζωή τους κατά τους βομβαρδισμούς της Τηλλυρίας από τους Τούρκους τον Αύγουστο το 1964.

Μετά από σεμνή τελετή και τρισάγιο στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας, μεταγωγικό αεροσκάφος C-27 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας θα παραλάβει τα λείψανα των ηρώων.

Παρόντες στην τελετή κατά την οποία θα αποδοθούν τιμές στους πεσόντες του «Φαέθων» θα είναι οι συγγενείς των ηρώων, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Δημήτριος Βίτσας και ο επίτροπος για Ανθρωπιστικά θέματα, Φώτης Φωτίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

Την ανάγκη για συντονισμό δράσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού, μαζί με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ανέδειξαν κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας την Τρίτη, τόσο οι η Υπουργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και λειτουργοί του κράτους, όσο και Βουλευτές και εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων.