ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Έτοιμος να αποδεχθεί πρόσκληση για νέα Διάσκεψη για το Κυπριακό

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Έτοιμος να αποδεχθεί πρόσκληση για νέα Διάσκεψη για το Κυπριακό

Έτοιμος να αποδεχθεί μια πρόσκληση του ΓΓ του ΟΗΕ για μια νέα Διάσκεψη για το Κυπριακό, προσπαθώντας ωστόσο να αλλάξει τη πενταμερή σύνθεση των προηγούμενων Διασκέψεων, εμφανίζεται ο Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος.

Σε συνέντευξη στο ΚΥΠΕ, ο κ. Παπαδόπουλος αναφερόμενος στη Νέα Στρατηγική στο Κυπριακό μίλησε για απόσυρση των «απαράδεκτων υποχωρήσεων» των δύο προηγούμενων Κυβερνήσεων, για επιδίωξη εξαναγκασμού της Άγκυρας να αλλάξει τακτική μέσω της δημιουργίας κόστους στην Τουρκία, της ανάδειξης των πλεονεκτημάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και διεθνών συμμαχιών.

Στο θέμα της οικονομίας, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην πρότασή του για κούρεμα δανείων με τη δημιουργία Φορέα Διαχείρισης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων. Η δημιουργία του Φορέα θα γίνει με χρήματα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και με τη λειτουργία του, όπως εξήγησε, θα επωφεληθούν και οι Τράπεζες αλλά και οι δανειολήπτες.

Στα ενεργειακά, επέκρινε την Κυβέρνηση για καθυστερήσεις στην αξιοποίηση του φυσικού αερίου και ανέλυσε την πρότασή του για συνεργασία με την Αίγυπτο και αξιοποίηση τερματικών υγροποίησης της γειτονικής χώρας ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να μπορέσει η Κύπρος να εξάγει φυσικό αέριο.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας αν θέλει να έχει ένα γεωστρατηγικό ρόλο και να ενισχύσει την γεωστρατηγική αυτονομία της, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την άφιξή του στην άτυπη σύνοδο των 27 ηγετών των κρατών μελών στο Μέγαρο Εγκμόντ στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως αν και η άμυνα είναι ευθύνη των κρατών μελών, «υπάρχει κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον» και πως θεωρεί πως σήμερα θα μπει η βάση για τα επόμενα βήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE