Εισβάλει η Τουρκία εναντίον τον Κούρδων της Συρίας εντός της ημέρας

Εισβάλει η Τουρκία εναντίον τον Κούρδων της Συρίας εντός της ημέρας

Η Άγκυρα αναμένεται κατά την συνεδρία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) που ξεκίνησε υπό την προεδρία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να αποφασίσει εάν θα ξεκινήσει την επιχείρηση στο Άφριν της Συρίας εναντίον του YPG (Κούρδοι Συρίας).

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Οι κομάντος που στάλθηκαν στην περιοχή περιμένουν διαταγή για να μπουν στο Άφριν, ενώ τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι είναι θέμα χρόνου για να ξεκινήσει η επιχείρηση.

Πάντως έχουν γίνει όλες οι προετοιμασίες για την επιχείρηση και απομένει να δοθεί η εντολή από την κυβέρνηση για έναρξή της. Ήδη ο τουρκικός στρατός βομβαρδίζει από τα σύνορα με τη Συρία στόχους του YPG ενώ τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι έχουν σκοτωθεί 30 Κούρδοι μαχητές της Συρίας.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Τούρκος Πρόεδρος με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ φέρεται να του είπε ότι θα λάβουν όλα τα μέτρα για την ασφάλεια της Τουρκίας. Ο αρχηγός του τουρκικού στρατού Ακάρ επανέλαβε στον Αμερικανό ομόλογό του Ντανφορντ την αποφασιστικότητα της Τουρκίας για την επιχείρηση Άφριν.

Στα σύνορα με τη Συρία έχουν μεταφερθεί τεθωρακισμένα οχήματα ΑΚΚΟR τουρκικής κατασκευής με ασπίδα προστασίας 360 μοιρών ώστε να αντιμετωπίσουν τα αμερικανικής κατασκευής όπλα του YPG, όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ηλίας Μυριάνθους στο «T»: «Με την άρνηση να μου δοθεί το μητρώο των μελών της ΕΔΕΚ, παραχαράσσεται η δημοκρατική»-«Αγωνιώ για το μέλλον και την ενότητα του κόμματος»

Ηλίας Μυριάνθους στο «T»: «Με την άρνηση να μου δοθεί το μητρώο των μελών της ΕΔΕΚ, παραχαράσσεται η δημοκρατική»-«Αγωνιώ για το μέλλον και την ενότητα του κόμματος»

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ και υποψήφιος για την προεδρίας του κόμματος, μιλά στο «Τ» για την απόφασή του, να θέσει τον εαυτό του στη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών, μια υποψηφιότητα η οποία στόχο έχει την ενότητα στο κόμμα και την επιστροφή όσων έχουν διαγραφεί ή αποστασιοποιηθεί από την ΕΔΕΚ.

BEST OF TOTHEMAONLINE