ΑΟΖ: Εκτός από την κάλπη της πρώτης Κυριακής, αποτέλεσμα θα βγάλει κι η «Καλυψώ»

ΑΟΖ: Εκτός από την κάλπη της πρώτης Κυριακής, αποτέλεσμα θα βγάλει κι η «Καλυψώ»

Οι πρώτες ενδείξεις για τη γεώτρηση στον στόχο «Καλυψώ» αναμένονται ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Όπως αναφέρει ο Πέτρος Θεοχαρίδης («Ο Φιλελεύθερος») παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και την καθυστέρηση ελάχιστων ημερών στο χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης της γεώτρησης του Saipem 12.000 αποτελέσματα θα εξαχθούν μετά την 28η Ιανουαρίου και πριν την 4η Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι την Πέμπτη (18/1) το γεωτρύπανο της ΕΝΙ-ΤΟΤΑΛ είχε φτάσει στο 60% του βάθους που είναι προγραμματισμένο να φτάσει.

Η συγκρατημένη αισιοδοξία δεν επηρεάζεται από τα 8 μποφόρ των ημερών και τα κύματα πέραν των 7 μέτρων, καθώς αναμένεται να υπάρξει σημαντικό κοίτασμα μεγαλύτερο από αυτού στον στόχο «Αφροδίτη».

Πάντως, η Τουρκία εξέδωσε ακόμα τρεις παράνομες Navtex για ασκήσεις του πολεμικού ναυτικού, ως αντίδραση μάλλον στις διαδικασίες συμφωνίας καθορισμού των ορίων ΑΟΖ Κύπρου και Ελλάδας.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Οργή και καχυποψία στην Άγκυρα για το ισραηλινό αντι-αεροπορικό σύστημα στην Κύπρο

Οργή και καχυποψία στην Άγκυρα για το ισραηλινό αντι-αεροπορικό σύστημα στην Κύπρο

Η τουρκική αρθρογραφία για την ανάπτυξη του ισραηλινού συστήματος Barak MX στην Κυπριακή Δημοκρατία κινείται σε τόνους καταγγελτικούς και δραματικούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE