Μετά από δεκαετίες ειδικό γυαλί μεταξύ θύτη - θύματος

Μετά από δεκαετίες  ειδικό γυαλί μεταξύ θύτη - θύματος

Έγινε το αυτονόητο και μπαίνει τέλος στον διασυρμό των θυμάτων που καλούνται να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με τον βιαστή τους, μετά τον σάλο που προκλήθηκε πριν περίπου 4 μήνες, όταν ανήλικη κλήθηκε να αναγνωρίσει το άτομο που την κακοποίησε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα “Φιλελεύθερος”, την Πέμπτη (25/1), με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας, κυκλοφόρησε εγκύκλιος, μετά και το πράσινο φως της Νομικής Υπηρεσίας, που καθορίζει ότι ο ύποπτος δεν θα βλέπει το θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, αφού μεταξύ τους θα υπάρχει μονοδρομικό γυαλί, όπως συμβαίνει για δεκαετίες και στο εξωτερικό.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τοποθετήθηκαν ήδη σε τέσσερις Αστυνομικές Διευθύνσεις τέτοιου είδους γυαλί, ενώ σύντομα θα μπουν και στις υπόλοιπες.

Στην αναγνωριστική παράταξη πίσω από το μονοδρομικό γυαλί, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες, μπορούν να λαμβάνουν μέρος και αστυνομικοί με πολιτική περιβολή.

Ακόμη, για κάθε έναν ύποπτο, δίπλα του θα στέκονται και πέντε άλλα πρόσωπα, ενώ στις περιπτώσεις που οι ύποπτοι θα είναι δύο, ακόμη έξι.

Σε περίπτωση που κάποιος ύποπτος αρνηθεί να μπει σε αναγνωριστική παράταξη, ο μάρτυρας θα καλείται να τον αναγνωρίσει μόνο του, ενώ πάλι θα υπάρχει μεταξύ τους το μονοδρομικό γυαλί.

Σύμφωνα με τον “Φ”, η εγκύκλιος της Πέμπτης 25/1 έχει άμεση εφαρμογή, ενώ σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα, όλες οι διαδικασίες που θα εφαρμόζονται, θα μπορούν χρησιμοποιούνται στο δικαστήριο. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

*Φωτογραφίες αρχείου

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας αν θέλει να έχει ένα γεωστρατηγικό ρόλο και να ενισχύσει την γεωστρατηγική αυτονομία της, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την άφιξή του στην άτυπη σύνοδο των 27 ηγετών των κρατών μελών στο Μέγαρο Εγκμόντ στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως αν και η άμυνα είναι ευθύνη των κρατών μελών, «υπάρχει κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον» και πως θεωρεί πως σήμερα θα μπει η βάση για τα επόμενα βήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE