Μέχρι το Ιράκ θέλει να φτάσει ο Ερντογάν – Δεκάδες άμαχοι νεκροί - VIDEO

Μέχρι το Ιράκ θέλει να φτάσει ο Ερντογάν – Δεκάδες άμαχοι νεκροί - VIDEO

Μέχρι το Ιράκ, ενδεχομένως να φτάσει ο τουρκικός στρατός, διευρύνοντας την πολεμική επιχείρηση “Κλάδος Ελαίας”, στη βόρεια Συρία.

Όπως δήλωσε την Παρασκευή (26/1) ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Euronews, η επίθεση εναντίον του Αφρίν, θα μπορούσε να διευρυνθεί κατά μήκους των συνόρων Τουρκίας – Συρίας, μέχρι και το Ιράκ.

Στόχος, σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο είναι να εξαλειφθεί κάθε παρουσία κουρδικής πολιτοφυλακής, και οι πολίτες της χώρας του να είναι ασφαλής.

Μια εβδομάδα συμπλήρωσε η επιχείρηση “Κλάδος Ελαίαις” και σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Υγείας 14 Τούρκοι στρατιώτες και Σύροι αντάρτες, μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, έχουν σκοτωθεί, ενώ 130 άνθρωποι τραυματίσικαν.

Διαφορετικό αριθμό, σύμφωνα πάντα με το Euronews, δίνει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο κάνει λόγο για δεκάδες νεκρούς, εκ των οποίων 24 ήταν άμαχοι.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews:

Επιμέλεια: Χρίστος Ζήνωνος

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Τα σενάρια για το αποτέλεσμα της Γενεύης- Τα ευχολόγια των Ηνωμένων Εθνών

Τα σενάρια για το αποτέλεσμα της Γενεύης- Τα ευχολόγια των Ηνωμένων Εθνών

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την άτυπη πενταμερή, που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη στις 17 και 18 Μαρτίου και η ε/κ πλευρά η οποία ετοιμάζει τις αποσκευές της για να μεταβεί στην Ελβετία σε αυτό το κρίσιμο ραντεβού για το κυπριακό, έχει χαμηλές προσδοκίες, για μια διάσκεψη που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE