ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: «Οι ΗΠΑ να αποσυρθούν αμέσως από τη Μανμπίτζ»

ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: «Οι ΗΠΑ να αποσυρθούν αμέσως από τη Μανμπίτζ»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής πρέπει να αποσυρθούν αμέσως από την περιοχή της Μανμπίτζ στη βόρεια Συρία, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες Παρασκευή ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα σαρώσουν τους Κούρδους μαχητές από τα συριακά σύνορα και θα προωθηθούν προς ανατολάς μέχρι τα σύνορα με το Ιράκ, μια περιοχή που περιλαμβάνει τη Μανμπίτζ.

Η κίνηση αυτή μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση με αμερικανικές δυνάμεις συμμάχους των Κούρδων.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Τσαβούσογλου δήλωσε επίσης πως η Τουρκία θέλει να δει συγκεκριμένες κινήσεις από τις ΗΠΑ για να σταματήσουν να υποστηρίζουν την πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας.

Η Άγκυρα είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως ο Αμερικανός Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακμάστερ, της είπε ότι η Ουάσιγκτον δεν θα παρέχει πλέον όπλα στη YPG.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Video: Έντονος ο ΠτΔ πριν τη Σύνοδο για την πρόσκληση Τουρκίας - «Ζητούμενο η ενότητα»

Video: Έντονος ο ΠτΔ πριν τη Σύνοδο για την πρόσκληση Τουρκίας - «Ζητούμενο η ενότητα»

Στην ανάγκη για ενότητα στους κόλπους της ΕΕ καθώς και στο Ουκρανικό αναφέρθηκε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης κατά την άφιξή του στην Έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE