ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: «Οι ΗΠΑ να αποσυρθούν αμέσως από τη Μανμπίτζ»

ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: «Οι ΗΠΑ να αποσυρθούν αμέσως από τη Μανμπίτζ»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής πρέπει να αποσυρθούν αμέσως από την περιοχή της Μανμπίτζ στη βόρεια Συρία, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες Παρασκευή ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα σαρώσουν τους Κούρδους μαχητές από τα συριακά σύνορα και θα προωθηθούν προς ανατολάς μέχρι τα σύνορα με το Ιράκ, μια περιοχή που περιλαμβάνει τη Μανμπίτζ.

Η κίνηση αυτή μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση με αμερικανικές δυνάμεις συμμάχους των Κούρδων.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Τσαβούσογλου δήλωσε επίσης πως η Τουρκία θέλει να δει συγκεκριμένες κινήσεις από τις ΗΠΑ για να σταματήσουν να υποστηρίζουν την πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας.

Η Άγκυρα είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως ο Αμερικανός Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακμάστερ, της είπε ότι η Ουάσιγκτον δεν θα παρέχει πλέον όπλα στη YPG.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας αν θέλει να έχει ένα γεωστρατηγικό ρόλο και να ενισχύσει την γεωστρατηγική αυτονομία της, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την άφιξή του στην άτυπη σύνοδο των 27 ηγετών των κρατών μελών στο Μέγαρο Εγκμόντ στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως αν και η άμυνα είναι ευθύνη των κρατών μελών, «υπάρχει κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον» και πως θεωρεί πως σήμερα θα μπει η βάση για τα επόμενα βήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE