ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Τουράμ έδωσε ελπίδες στην Κέρκυρα του… Μυτίδη και Αρτυματά!

Ο Τουράμ έδωσε ελπίδες στην Κέρκυρα του… Μυτίδη και Αρτυματά!

Με προσωπικό… σόου του Τουράμ η Κέρκυρα, “έσπρωξε” τον Πλατανιά στη Football League και παράλληλα χάρισε νίκη-ανάσα (2-0) στη “μάχη” της παραμονής στην ομάδα του, έπειτα από δέκα… άγονες αγωνιστικές.

Παιχνίδι “ο θάνατός σου, η ζωή μου” ήταν το σημερινό για Κέρκυρα και Πλατανιά. Αμφότερες οι ομάδες, έδιναν έναν ακόμα αγώνα επιβίωσης, με τη διαφορά τους στον βαθμολογικό πίνακα να ήταν μόλις δύο βαθμοί.

Οι γηπεδούχοι, έχοντας νέο προπονητή στον πάγκο τους, έκανε ντεμπούτο ο Γιάννης Μαντζουράκης, ήθελαν να βάλουν τέλος σε ένα σερί δέκα αγώνων που είχαν δίχως να έχουν γευτεί τη χαρά της νίκης. Αντίθετα, η ομάδα του Μάνουελ Ρόκα, πήγε στο νησί του Ιονίου για να παίξει τα… ρέστα της για την παραμονή της στην κατηγορία, έχοντας καλή ψυχολογία μετά τη νίκη επί του Λεβαδειακού την προηγούμενη αγωνιστική.

Το παιχνίδι όπως αναμένοντας στο πρώτο διάστημά του ήταν νευρικό, χωρίς ιδιαίτερες φάσεις, με πολύ πάθος, μαρκαρίσματα και εντάσεις μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων. Η Κέρκυρα παρόλα αυτά ήταν η ομάδα που “πατούσε” καλύτερα στο γήπεδο, δίχως όμως την υπεροχή αυτή να μπορεί να τη μετουσιώσει σε ευκαιρίες και γκολ.

Ολα αυτά μέχρι το 40′ εκεί όπου μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών έγιναν τα πάντα. Οι Φαίακες στο διάστημα αυτό είχαν δύο δοκάρια και κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Αρχικά, στο 40′ ο Τουράμ με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι του Κλιάϊτς, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Επστάιν να… βρει δοκάρι έπειτα από ψηλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε.

Η πίεση της ομάδας του Γιάννη Μαντζουράκη όμως συνεχίστηκε και στο 45′ ο Τουράμ πρόλαβε την έξοδο του Κλιάϊτς, “τσίμπησε” τη μπάλα με το κεφάλι και κέρδισε το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος που δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει και να ανοίξει… λογαριασμό στο φετινό πρωτάθλημα, βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Ο Πλατανιάς, ήξερε πως ενδεχόμενη ήττα θα έκανε πολύ πιο δύσκολο το έργο του για την παραμονή στην κατηγορία, ωστόσο η ομάδα του Μάνουελ Ρόκα, ουδέποτε έδειξε να μπορεί να πετύχει πράγματα στο παιχνίδι, καθώς απείλησε ελάχιστα την εστία του Γιαννακόπουλου, που είχε ένα ήσυχο απόγευμα.

Η Κέρκυρα απείλησε στο 58′ με τον Επστάιν (σ.σ. έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία των Φαιάκων σε συμμετοχές στη Super League, πίσω από τον Βενέτη), όμως ο Κλιάϊτς, έδιωξε και κράτησε το 1-0. Τη λύση για την ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη έδωσε και πάλι ο Τουράμ όταν στο 74′, εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Παμλίδη και με πλασέ έκανε το 2-0 και έγειρε την πλάστιγγα οριστικά προς το μέρος της ομάδας του.

Ο Πλατανιάς που στο 86′ έμεινε και με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Βάντερσον, είχαν την καλύτερη στιγμή τους ένα λεπτό αργότερα σε μακρινό σουτ του Δημούτσο το οποίο έδιωξε ο πορτιέρε της Κέρκυρας.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Μαντζουράκης): Γιαννακόπουλος, Γεωργίου, Τουράμ, Σπίνουλας, Αναστασίου, Σιόντης, Ρόλε (83′ Ζορμπάς), Ιωάννου, Μπαλάφας (73′ Αρτυματάς), Επστάιν (68′ Παμλίδης), Γρομιτσάρης.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μανουέλ Ρόκα): Κλίαϊτς, Σκαρντοβέλι, Στάμου, Πετρόπουλος, Καρυπίδης, Κοροβέσης (78′ Γκρετσλζακ), Δημούτσος, Ντουαλά (64′ Στόιτσεφ), Μάνσα, Νίλι, Ν’ Σικουλού.

sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Έτσι έκανε Πάσχα ο κόσμος: 7,5% πιο ακριβό το φετινό τραπέζι - «Χάθηκε από τα πρόσωπα του κόσμου η χαρά των ημερών»

Πολλά κιλά ναρκωτικά και γεμάτο πιστόλι βρήκαν σε οικία - Χειροπέδες σε 34χρονο - Δείτε φωτογραφίες

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Σύλληψη 29χρονου ενάμιση χρόνο μετά - Συνεχίζει να καταζητείται 30χρονος

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top