ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συνέβη κι αυτό! Διαιτητής απέβαλε παρατηρητή αγώνα…

Συνέβη κι αυτό! Διαιτητής απέβαλε παρατηρητή αγώνα…

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη στο παιχνίδι Δόξα Νέου Σιδεροχωρίου-Καβάλα για τον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δείχνει… κόκκινη στον παρατηρητή αγώνα!

Kι όμως συνέβη κι αυτό στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δη σε παιχνίδι της Γ’ Εθνικής. Ο διαιτητής Κωνσταντίνος Πουλικίδης «απάλλαξε από τα καθήκοντά του» τον παρατηρητή του κυριακάτικου αγώνα τον οποίο διηύθυνε μεταξύ της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου και ΑΟ Καβάλας, καθώς εκείνος δεν εκτελούσε σωστά τα καθήκοντά του!

Βάση δε των όσων καταγγέλονται, ο Δραμινός ρέφερι όχι μόνο είχε κάθε δικαίωμα να προβεί σε αυτή την κίνηση, αλλά… έπραξε ορθώς, αφού η συμπεριφορά του παρατηρητή αγώνα (κι όχι διαιτησίας) ήταν άκρως αντιεπαγγελματική. Σημειώνεται ότι ο παρατηρητής στη Γ’ Εθνική (διαφοροποιούνται τα καθήκοντα ανάλογα την κατηγορία) εκτελεί ουσιαστικά χρέη τέταρτου, ήτοι μπορεί να δώσει κάποια μπάλα, επιβάλλει την ηρεμία στους πάγκους και βοηθάει στις αλλαγές που γίνονται (τέσσερις για κάθε ομάδα).

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως ο παρατηρητής από την Αλεξανδρούπολη δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά, αντιθέτως βρισκόταν… καθηλωμένος στην καρέκλα του κι αρνούνταν ότι ήταν στην αρμοδιότητά του να πράξει όσα προαναφέραμε, με αφορμή κάποιες συστάσεις που δεν έγιναν στον προπονητή των γηπεδούχων, Κώστα Ανυφαντάκη. Στον αντίποδα όμως προσφέρθηκε ο γιατρός του αγώνα να βοηθήσει!

Μετά τη λήξη του πρώτου 45λεπτου υπήρξε τετ α τετ του διαιτητή Πουλικίδη με τον παρατηρητή όπου ο ίδιος επέμεινε στις θέσεις του σχετικά με όσα έπρεπε να κάνει, έχοντας μάλιστα μία ιδιαίτερα προκλητική συμπεριφορά (φέρεται να είπε στον διαιτητή: “γράψε ό,τι θες στο φύλλο αγώνα”), όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες. Κάπως έτσι ο Δραμινός διαιτητής αποφάσισε να τον… αποβάλλει (τον “απάλλαξε από τα καθήκοντά του”) κι ο ίδιος σηκώθηκε κι έφυγε από το γήπεδο, χωρίς φυσικά να λάβει την αμοιβή των 100 ευρώ, η οποία κι επιστράφηκε στη γηπεδούχο ομάδα.

Όσο για το ποιος ανέλαβε να τον αντικαταστήσει; Οι δύο ομάδες κλήθηκαν να επιλέξουν από ένα άτομο και παρουσία του παρατηρητή, πριν αποχωρήσει και της αστυνομίας, έγινε κλήρωση, με αποτέλεσμα να επιλεχθεί ο γενικός αρχηγός του Σιδεροχωρίου, Σάκης Ρούσσης.

Ο ίδιος ωστόσο φρόντισε να κρατήσει μία ιδιαίτερα αμερόληπτη στάση και κρατούσε ίσες αποστάσεις και για τις δύο ομάδες όταν χρειάστηκε να επέμβει σε κάποιες στιγμές έντασης, εκτελώντας άψογα τα καθήκοντά του. Για την ιστορία η Καβάλα έφυγε με το διπλό (0-2) από το ΔΑΚ Κομοτηνής κι έπιασε την Ελπίδα Σκουτάρεως και τον Αετό στη 2η θέση (27 β.), στο -3 από την κορυφή, ενώ το Σιδεροχώρι παρέμεινε τελευταίο.

sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Mερική απασχόληση: Δικαιούται την ίδια ετήσια άδεια με εργοδοτούμενο που εργάζεται με πλήρη ωράριο;

• Οδηγός παρέσυρε μοτοσικλετιστή και τον εγκατέλειψε - H κατάσταση της υγείας του

• Επίθεση από 30 άτομα: Ξυλοκόπησαν οπαδό πριν από τον αγώνα της Ανόρθωσης - Απόλλωνα

• «Θύελλα» στα κατεχόμενα για την μετάδοση της σειράς «Famagusta» από το Netflix

• Οι πρώτες φωτογραφίες από τα «αλλάματα» του Ανδρέα Γεωργίου - Οι φίλοι του τον περίμεναν «μαρσάροντας» τις μηχανές

• Θρήνος στον καλλιτεχνικό χώρο: Πέθανε πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιός



Το Gymnich: Οι προσδοκίες της Λευκωσίας και το νέο παραλήρημα του Σουλτάνου

Το Gymnich: Οι προσδοκίες της Λευκωσίας και το νέο παραλήρημα του Σουλτάνου

Το Άτυπο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ λαμβάνει θετικό πρόσημο από τη Λευκωσία, η οποία εξέφρασε την ικανοποίησή της  για τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων στο Κυπριακό, κυρίως για τη δήλωση του Ζοζέπ Μπορέλ ύστερα από το γεύμα εργασίας με τον Τούρκο ΥΠΕΞ - ο οποίος για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια προσκλήθηκε σε άτυπο συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ - ότι «εκφράσαμε την αλληλεγγύη της ΕΕ με σεβασμό στις θέσεις της Κύπρου και τη βούλησή μας, να αναζητήσουμε λύση μέσω πολιτικού διαλόγου».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top