ΙΡΑΚ: 49 μαχητές του PKK σκότωσαν τουρκικά πολεμικά

ΙΡΑΚ: 49 μαχητές του PKK σκότωσαν τουρκικά πολεμικά

Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν τη Δευτέρα, 19 στόχους του Εργατικού Κόμματος του Κoυρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ, σκοτώνοντας 49 μαχητές, ανακοίνωσαν σήμερα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Δύο αεροπορικά πλήγματα πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές Ασος/Καντίλ, Ζαπ, Αβαζίν/Μπαζιάν και Χακούρκ τη Δευτέρα, αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση του στρατού.

Από τις επιδρομές καταστράφηκαν καταφύγια, κρησφύγετα και θέσεις όπλων της μαχητικής οργάνωσης, η οποία φέρεται να ετοίμαζε επίθεση σε τουρκικά συνοριακά φυλάκια, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το PKK, το οποίο διεξάγει αντάρτικο στη νοτιοανατολική Τουρκία από τη δεκαετία του 1980, χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια της σύγκρουσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΕΛΚ: Πλήρη στήριξη σε Κύπρο έναντι της Τουρκίας- Θετικό μήνυμα για ένταξη στη Σένγκεν

ΕΛΚ: Πλήρη στήριξη σε Κύπρο έναντι της Τουρκίας- Θετικό μήνυμα για ένταξη στη Σένγκεν

Σαφή μηνύματα στήριξης προς την Κυπριακή Δημοκρατία, τόσο σε σχέση με το Κυπριακό και τις σχέσεις με την Τουρκία όσο και για την πορεία ένταξης της χώρας στη Ζώνη Σένγκεν, στέλνει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), μέσα από τη διακήρυξη της Συνόδου Κορυφής του.

BEST OF TOTHEMAONLINE