ΙΡΑΚ: 49 μαχητές του PKK σκότωσαν τουρκικά πολεμικά

ΙΡΑΚ: 49 μαχητές του PKK σκότωσαν τουρκικά πολεμικά

Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν τη Δευτέρα, 19 στόχους του Εργατικού Κόμματος του Κoυρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ, σκοτώνοντας 49 μαχητές, ανακοίνωσαν σήμερα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Δύο αεροπορικά πλήγματα πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές Ασος/Καντίλ, Ζαπ, Αβαζίν/Μπαζιάν και Χακούρκ τη Δευτέρα, αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση του στρατού.

Από τις επιδρομές καταστράφηκαν καταφύγια, κρησφύγετα και θέσεις όπλων της μαχητικής οργάνωσης, η οποία φέρεται να ετοίμαζε επίθεση σε τουρκικά συνοριακά φυλάκια, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το PKK, το οποίο διεξάγει αντάρτικο στη νοτιοανατολική Τουρκία από τη δεκαετία του 1980, χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια της σύγκρουσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ελεύθερος με προεδρική χάρη ο «Χάμπουργκερ»: Πώς βγήκε από τη φυλακή - Η απάντηση της Νομικής Υπηρεσίας

Ελεύθερος με προεδρική χάρη ο «Χάμπουργκερ»: Πώς βγήκε από τη φυλακή - Η απάντηση της Νομικής Υπηρεσίας

Νέα δεδομένα δημιουργεί η απόφαση για πρόωρη αποφυλάκιση, μέσω προεδρικής χάρης, του Χαράλαμπου Χρυσάνθου, γνωστού και ως «Χάμπουργκερ», ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης 35 ετών για δύο υποθέσεις απόπειρας φόνου σε Λάρνακα και Αγία Νάπα, ενώ είχε προηγουμένως καταδικαστεί και για υπόθεση βιασμού και επίθεσης εναντίον γυναίκας.

BEST OF TOTHEMAONLINE