Κάιρο: Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την οριοθέτηση ΑΟΖ Κύπρου-Αιγύπτου

Κάιρο: Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την οριοθέτηση ΑΟΖ Κύπρου-Αιγύπτου

Κανένα μέρος δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη νομιμότητα της συμφωνίας οριοθέτησης μεταξύ της Αιγύπτου και της Κύπρου, και οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της αιγυπτιακής κυριαρχίας στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της στην Ανατολική Μεσόγειο απορρίπτεται και θα αντιμετωπιστεί, επεσήμανε σήμερα το Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σε απάντηση των πρόσφατων δηλώσεων του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τις οποίες αμφισβήτησε την ορθότητα της οριοθέτησης των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών Κύπρου-Αιγύπτου, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Σύμβουλος Άχμαντ Αμπού Ζέιτ δήλωσε ότι κανένα μέρος δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη νομιμότητα της συμφωνίας οριοθέτησης μεταξύ της Αιγύπτου και της Κύπρου, δεδομένου ότι είναι σύμφωνη με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και έχει κατατεθεί στα Ηνωμένα Έθνη.
 
Ο Αμπού Ζέιτ, απαντώντας σε ερωτήσεις που τέθηκαν από αριθμό διπλωματικών συντακτών, προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Αιγύπτου στην περιοχή αυτή θεωρείται απορριπτέα και θα αντιμετωπιστεί.
 
Στις 5 Φεβρουαρίου, ο Τσαβούσογλου είχε προβεί σε δήλωση αναφορικά με τη μη αναγνώριση εκ μέρους της Τουρκίας της συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ της Αιγύπτου και της Κύπρου το 2013 σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων των δύο χωρών, προκειμένου να επωφεληθούν των φυσικών πόρων που βρίσκονται στις αποκλειστικές ζώνες των δύο χωρών στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σκηνές χάους στο Λος Άντζελες: Διαδηλωτές καίνε αυτοκίνητα, η Εθνοφρουρά απαντά με πλαστικές σφαίρες, σε ετοιμότητα 500 πεζοναύτες

Σκηνές χάους στο Λος Άντζελες: Διαδηλωτές καίνε αυτοκίνητα, η Εθνοφρουρά απαντά με πλαστικές σφαίρες, σε ετοιμότητα 500 πεζοναύτες

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στους δρόμους του Λος Άντζελες, μετά από τρεις ημέρες ταραχών κατά των μαζικών συλλήψεων παράτυπων μεταναστών από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ. Οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται στους δρόμους, παρά τα χημικά και τις πλαστικές σφαίρες που έριξε η Εθνοφρουρά, κι ενώ περίπου 500 πεζοναύτες βρίσκονται σε ετοιμότητα για να επέμβουν.

BEST OF TOTHEMAONLINE