Το ήθος του Κασουλίδη: «Έλα ρε Γιώργο, χτες ήμουν Γιαννάκης, σήμερα ΄κύριε εκπρόσωπε΄»;

Το ήθος του Κασουλίδη: «Έλα ρε Γιώργο, χτες ήμουν Γιαννάκης, σήμερα ΄κύριε εκπρόσωπε΄»;

Το ήθος και την ποιότητα που χαρακτηρίζει ως άνθρωπο τον Γιαννάκη Κασουλίδη, απέδωσε με ένα σύντομο σχόλιό του ο πολιτικός αναλυτής Γιώργος Κασκάνης.

Σε σημείωμά του στο facebook, με αφορμή τον τερματισμό της θητείας του έμπειρου πολιτικού, ο συνάδελφος αναφέρει τα ακόλουθα:

«Καλημέρα κύριε Εκπρόσωπε…»
«Έλα ρε Γιώργο, χτες ήμουν Γιαννάκης, σήμερα ΄κύριε εκπρόσωπε΄»;
Με αυτή τη διάθεση αναλάμβανε τα καθήκοντα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κείνο τον Μάρτιο του ’93. Και με αυτή τη διάθεση πορεύτηκε στην πολιτική αλλά 25, από τότε, χρόνια. Από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών στη συνέχεια. Μπορεί κανείς σε αυτή την κρεατομηχανή που λέγεται πολιτική να βγει αλώβητος; Μπορεί! Το απέδειξε ο Γιαννάκης που δεν «ενηλικιώθηκε» ούτε με το Ιωάννης αλλά και ούτε, πολύ περισσότερο, με την αποδοχή, την αναγνώριση, την εξουσία.
Έμεινε πάντα Γιαννάκης γιατί αυτό παρέπεμπε στην παιδική καθαρότητα και καταργούσε την υποκρισία της ηλικίας.
Έτσι τον γνώρισα (σε εποχές δύσκολες), έτσι συνεργαστήκαμε όπως επέβαλλε η αποστολή και των δύο, έτσι θα τον περιγράφω πάντα -πρώτα ως άνθρωπο και μετά ως πολιτικό.
Καλή ζωή, Γιαννάκη Κασουλίδη. Γιατί η αληθινή ζωή, τώρα ξεκινά…

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΠτΔ: «Κοινός στόχος των 27 η στρατηγική αυτονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

ΠτΔ: «Κοινός στόχος των 27 η στρατηγική αυτονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Τη σημασία της συμπερίληψης αναφοράς στα συμπεράσματα της έκτακτης συνόδου κορυφής πως οι απειλές για την ασφάλεια της Ευρώπης δεν περιορίζονται στη Ρωσία, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.