Η επιστήμη μίλησε! Αυτή είναι η χειρότερη ώρα για να φάτε

Η επιστήμη μίλησε! Αυτή είναι η χειρότερη ώρα για να φάτε

Τα έχουμε ξαναπεί: Η ώρα που τρώμε είναι εξίσου σημαντική με το τι τρώμε. Οι περισσότεροι από εμάς λοιπόν αποφεύγουμε τα βαριά φαγητά για δείπνο και τις μεταμεσονύχτιες βόλτες στο ψυγείο. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την American Journal of Clinical Nutrition, ωστόσο, κάνουμε όλοι λάθος.

 

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα πως είναι όντως λάθος να τρώμε πριν πάμε για ύπνο, αλλά ο κανόνας αυτός δεν περιορίζεται στις βραδινές ώρες. Οι επιστήμονες παρακολούθησαν τις διατροφικές συνήθειες 110 φοιτητών και ανακάλυψαν ότι η στιγμή που το σώμα αρχίζει να παράγει μελατονίνη, την κύρια ορμόνη του ύπνου, συνδέεται με τον ΔΜΣ (Δείκτη Μάζας Σώματος). Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι έτρωγαν λίγο πριν πάνε για ύπνο είχαν υψηλότερο ΔΜΣ και σωματικό λίπος σε σύγκριση με όσους κατανάλωναν το τελευταίο τους γεύμα νωρίτερα.

“Βρήκαμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό σωματικού λίπους και ΔΜΣ δεν συνδέεται με την ώρα της ημέρας, την ποσότητα ή τη σύνθεση του φαγητού, αλλά με τη σχέση πρόσληψης τροφής και μελατονίνης”, δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, Andrew H. McHill. Υποστηρίζει επίσης ότι το βιολογικό μας ρολόι ύπνου έχει μεγαλύτερη επίδραση στην αύξηση του βάρους μας από ό, τι ο πραγματικός χρόνος στο ρολόι μας. Το να καταναλώσεις το δείπνο σου μία ώρα πριν πας για ύπνο θα έχει τα ίδια αποτελέσματα στο σώμα σου, είτε κοιμάσαι στις 6, είτε στις 8, είτε στις 12.

Ωστόσο, οι ερευνητές σημείωσαν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες μελέτες για να επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματά τους, καθώς η τωρινή επικεντρώθηκε μόνο σε μια μικρή ομάδα νεαρών φοιτητών και δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αντιπροσωπεύει ολόκληρο τον πληθυσμό.

 

 

Από Πρώτο ΘΕΜΑ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συνέντευξη ΠτΔ: «Η κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές»

Συνέντευξη ΠτΔ: «Η κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές»

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Omega και τον Μιχάλη Παυλίδη έδωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σάλο που προκλήθηκε με τους ευρωβουλευτές, το ΕΛΑΜ και τον Φειδία, στις σχέσεις του με τα κόμματα της συμπολίτευσης ενώ σημείσε πως η κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές Εκλογές του 2026.