Ντεσκάλτσι: "Δεν είναι υπό τον έλεγχο της ΕΝΙ η κατάσταση στην κυπριακή ΑΟΖ"

Ντεσκάλτσι: "Δεν είναι υπό τον έλεγχο της ΕΝΙ η κατάσταση στην κυπριακή ΑΟΖ"

Ο τουρκικός αποκλεισμός του πλοίου που ναύλωσε η ΕΝΙ για την εξόρυξη φυσικού αερίου στα ανοιχτά της Κύπρου είναι διπλωματικό ζήτημα που ξεφεύγει από τον έλεγχο της ιταλικής εταιρείας, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κλαούντιο Ντεσκάλτσι.

Ερωτηθείς για το ζήτημα, ο κ. Ντεσκάλτσι είπε ότι το θέμα συζητούν η Ιταλία, η Ευρώπη, η Γαλλία, η Κύπρος και η Τουρκία. «Δεν είναι πραγματικά υπό τον έλεγχό μας» πρόσθεσε, μιλώντας σε αναλυτές κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για τα αποτελέσματα της εταιρείας κατά το τέταρτο τρίμηνο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΝΙ ανέφερε εξάλλου ότι το σημείο της διερευνητικής γεώτρησης προς το οποίο κατευθυνόταν το πλοίο, βρίσκεται στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου.

«Είναι η τρίτη μας γεώτρηση στην περιοχή… Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με τις άλλες δύο» ανέφερε.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σε μία - δύο εβδομάδες θα ξέρουμε αν μπορεί να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία - Ολοκληρώθηκαν οι διευρυμένες συνομιλίες

Σε μία - δύο εβδομάδες θα ξέρουμε αν μπορεί να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία - Ολοκληρώθηκαν οι διευρυμένες συνομιλίες

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ευρωπαίους ηγέτες. Τριμερής συνάντηση: Ο Τραμπ δήλωσε πως οι συζητήσεις θα περιελάμβαναν τόσο τις εγγυήσεις ασφαλείας όσο και πιθανές εδαφικές παραχωρήσεις. Πρόσθεσε ότι αναμένει να πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση με τον Πούτιν και τον Ζελένσκι: «Πιστεύω ότι είναι θέμα πότε, όχι αν».

BEST OF TOTHEMAONLINE