Αυστηρό μήνυμα Τουσκ προς Αγκυρα για τις προκλήσεις σε Αιγαίο και ΑΟΖ Κύπρου

Αυστηρό μήνυμα Τουσκ προς Αγκυρα για τις προκλήσεις σε Αιγαίο και ΑΟΖ Κύπρου

Τη στήριξη των Ευρωπαίων ηγετών έλαβαν η Ελλάδα και η Κύπρος, μετά την ενημέρωση του Νίκου Αναστασιάδη και του Αλέξη Τσίπρα για την τουρκική επιθετικότητα στο ανατολικό Αιγαίο κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής.

«Καλούμε την Τουρκία να σταματήσει αυτές τις δράσεις», είπε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, μετά την λήξη της συνάντησης.

Συγχρόνως, υπογράμμισε το δικαίωμα της Κύπρου να εξερευνήσει και να αξιοποιήσει τους φυσικούς πόρους της, σύμφωνα με το δίκαιο της Ε.Ε. και το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένης της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.«Αυτές οι ενέργειες αντιβαίνουν στη δέσμευση της Τουρκίας για καλές σχέσεις γειτονίας και την εξομάλυνσή τους με όλα τα κράτη μέλη», τόνισε ο κ. Τουσκ.

Συγχρόνως, η κυπριακή πλευρά φαίνεται να κατέφερε τον στόχο της να αποσπάσει κάτι παραπάνω από μία δήλωση υποστήριξης καθώς ο κ. Τουσκ εκπροσωπώντας τους 27 δήλωσε πως «θα αξιολογήσουμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου εάν οι συνθήκες είναι κατάλληλες για να πραγματοποιηθεί η Συνάντηση ηγετών με την Τουρκία στη Βάρνα, στις 26 Μαρτίου».

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Σαφές μήνυμα ότι το θέμα του Επισκόπου Τυχικού δεν θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου στις 23 Ιουνίου έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, απορρίπτοντας παράλληλα τα περί άδικης δίκης που προβάλλουν υποστηρικτές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE