Κυπριακό: Πιθανόν το πρώτο τρίμηνο του 2026 η Άτυπη Πενταμερής
Την εκτίμηση ότι το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να πραγματοποιηθεί άτυπη πενταμερής για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη, εξέφρασαν σήμερα ελληνικές διπλωματικές πηγές.

Όπως ανέφερε και ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης Ιωνάς Νικολάου σε δημόσιες τοποθετήσεις του, οι ποινικές υποθέσεις που ήταν ορισμένες για τη Δευτέρα (26/02) αναβάλλονται.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ: Πληροφορία για έκρηξη πριν την πυρκαγιά
Και είναι λογικό, αφού στο σημείο γίνονται εξετάσεις από τα αρμόδια τμήματα της Αστυνομίας και κατά συνέπεια δεν μπορεί να δοθεί πρόσβαση σε οποιονδήποτε.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Στις φλόγες το Επαρχιακό Δικαστήριο – Στην σκηνή Αστυνομία και Πυροσβεστική
Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν μετά από τις 02:30 τα ξημερώματα (26/02) στο κτήριο όπου εκδικάζονται ποινικές υποθέσεις και συγκεκριμένα στον 1ο όροφο, στην αίθουσα τεκμηρίων.
Σύμφωνα με μαρτυρία, πριν να ξεσπάσει η φωτιά ακούστηκε ισχυρή έκρηξη.
Πάντως, το περιστατικό φανερώνει και τη γύμνια της Πολιτείας σε θέματα ασφαλείας. Στον χώρο δεν υπάρχει κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, δηλαδή κάμερες που θα μπορούσαν να καταγράψουν ύποπτες δραστηριότητες στον χώρο των δικαστηρίων, ούτε επαρκής φύλαξη.
Μαρινέλλα Παναγιώτου









Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




