Κλιμακώνεται η τουρκική προκλητικότητα – Βόλταραν στον εναέριο χώρο της Κύπρου τέσσερα F16

Κλιμακώνεται η τουρκική προκλητικότητα – Βόλταραν στον εναέριο χώρο της Κύπρου τέσσερα F16

Εντείνονται οι προκλήσεις της Τουρκίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτή τη φορά επεκτάθηκαν και από αέρος.

Η Τουρκία, έστειλε διαδοχικά δύο ζεύγη μαχητικών αεροπλάνων (F16) στην Κύπρο, κάνοντας παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας για περισσότερο από μία ώρα.

Τα τέσσερα μαχητικά μπήκαν στον εναέριο χώρο της Κύπρου από την περιοχή της Καρπασίας.

Ακολούθησαν περίπου την ίδια πορεία τα δύο ζεύγη των F16, περνώντας πάνω από τα τεμάχια 3, 6, 7 και 8, αλλά και πάνω από περιοχές όπου πλέουν πολεμικά πλοία της Τουρκίας και όχι μόνο.

Τα πολεμικά αεροπλάνα συνέχισαν πετώντας ανοικτά της Κύπρου, για να περάσουν ξανά προς την Τουρκία δυτικά της Πάφου. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ισχυρή βούληση για επανέναρξη συνομιλιών για Κυπριακό μετέφερε ο ΥΠΕΞ στον ΓΓ ΟΗΕ

Ισχυρή βούληση για επανέναρξη συνομιλιών για Κυπριακό μετέφερε ο ΥΠΕΞ στον ΓΓ ΟΗΕ

Την ισχυρή βούληση της κυβέρνησης για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό μετέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη.