Συνάντηση Ακιντζί με Μαρωνίτες για το θέμα της επιστροφής τους

Συνάντηση Ακιντζί με Μαρωνίτες για το θέμα της επιστροφής τους

Σύσκεψη με τη λεγόμενη κυβέρνηση των κατεχομένων για το συντονισμό της επιστροφής των Μαρωνιτών στα χωριά τους θα πραγματοποιήσει ο Μουσταφά Ακιντζί αμέσως μετά την έγκριση του «κρατικού προϋπολογισμού» για το 2018 από την ψευδοβουλή.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ψευδοπροεδρικού, σήμερα (9/3) ο Τ/κ ηγέτης συναντήθηκε στο γραφείο του με αντιπροσωπεία Μαρωνιτών της Αγίας Μαρίνας αποτελούμενης από τους Μαρία Εμμανουήλ, Γιαννάκη Ρ. Εμμανουήλ, Γιάννη Α. Εμμανουήλ, Αντώνη Εμμανουήλ, Μιχάλη Χατζηρούσσο και τον πατέρα Ιωσήφ Σκέντερ.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι στην συνάντηση ο κ. Ακιντζί εξήγησε στους Μαρωνίτες της Αγίας Μαρίνας τις εργασίες που γίνονται στη βάση της πολιτικής απόφασης που είχε ληφθεί τον περασμένο Ιούλιο για την επιστροφή των Μαρωνιτών. Τους είπε επίσης ότι οι εργασίες αυτές που διακόπηκαν λόγω των πρόωρων «εκλογών» θα συνεχιστούν και αναμένεται να επιταχυνθούν αμέσως μετά την έγκριση του «κρατικού προϋπολογισμού».

Προστίθεται στην ανακοίνωση ότι η απόφαση είχε ληφθεί στις 27 Ιουλίου πέρυσι μετά από σύσκεψη στο «προεδρικό» υπό τον Μουσταφά Ακιντζί και οι εργασίες συνεχίζονται με την συμμετοχή εκπροσώπων από το «πρωθυπουργικό γραφείο», τα «υπουργεία εξωτερικών, δημοσιονομικών, εσωτερικών», αρμοδίους της τουρκικής «πρεσβείας» και του τουρκικού στρατού. Είχε δημιουργηθεί, σημειώνεται, ένα οδικός χάρτης και χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση αυτής της απόφασης.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θανατώνονται πάνω 13.000 ζώα λόγω αφθώδους πυρετού – Έρευνες για τη «διαδρομή» από τα κατεχόμενα

Θανατώνονται πάνω 13.000 ζώα λόγω αφθώδους πυρετού – Έρευνες για τη «διαδρομή» από τα κατεχόμενα

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 11 κρούσματα αφθώδους πυρετού στην επαρχία Λάρνακας, εκ των οποίων το ένα είναι σε μονάδα βοοειδών και τα υπόλοιπα 10 σε μονάδες αιγοπροβάτων, ανέφερε σε σημερινή της ενημέρωση προς τα ΜΜΕ η Ανώτερη Κτηνιατρική Λειτουργός, Σωτηρία Γεωργιάδου.

BEST OF TOTHEMAONLINE