Π. Καμμένος: 'Όμηροι οι δύο στρατιωτικοί που κρατούνται στην Τουρκία'

Π. Καμμένος: 'Όμηροι οι δύο στρατιωτικοί που κρατούνται στην Τουρκία'

Ως «ομήρους» χαρακτήρισε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που έχουν συλληφθεί και κρατούνται στην Τουρκία.

Σε δήλωσή του, μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Άμυνας της Ρουμανίας Μιχάι Φίφορ, στο Βουκουρέστι, ο κ. Καμμένος σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή, σε τουρκικές φυλακές έχουμε δύο Έλληνες ομήρους, έναν Αξιωματικό και έναν Υπαξιωματικό. Ζητώ την υποστήριξη του Ρουμάνου Υπουργού Άμυνας, για την άμεση απελευθέρωση αυτών των Νατοϊκών, Ευρωπαίων και Ελλήνων στρατιωτικών».

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος κάλεσε όλες τις χώρες της περιοχής να σεβαστούν «το Διεθνές Δίκαιο, τη Συμμαχία, τα υπογεγραμμένα και τα συμφωνηθέντα», όπως είπε.

Ο Υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στην άριστη ιστορική σχέση της Ελλάδας με τη Ρουμανία σε όλους τους τομείς, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει ενισχυθεί μέσω της στενής συνεργασίας των δύο χωρών στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Στη δήλωσή του, ο κ. Καμμένος σημείωσε την ανάγκη δημιουργίας ενός τόξου σταθερότητας, το οποίο θα ξεκινά από τη Ρουμανία, θα συνεχίζει στα Βαλκάνια με τη Βουλγαρία, τη Σερβία και την Ελλάδα, εκτεινόμενο στη συνέχεια ως την Κύπρο, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και όλες τις μετριοπαθείς χώρες της Μέσης Ανατολής.

Δηλώνοντας την ετοιμότητα των δύο χωρών για στενή συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι η συνάντησή του με τον Ρουμάνο ομόλογό του αποτελεί την αρχή για μια πιο περιεκτική και εκσυγχρονισμένη αμυντική συνεργασία.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του ΗΒ για την επανένωση της Κύπρου

ΠτΔ: Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του ΗΒ για την επανένωση της Κύπρου

Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου για την επανένωση της Κύπρου και του λαού της, για τον τερματισμό της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής σε ευρωπαϊκό έδαφος, δήλωσε ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης στην ομιλία του στη δεξίωση του Ύπατου Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου στη Λευκωσία με αφορμή τον εορτασμό των γενεθλίων του Βασιλιά Καρόλου Γ'.

BEST OF TOTHEMAONLINE