ΣΥΡΙΑ: Κύμα προσφύγων φεύγει από το Αφρίν

ΣΥΡΙΑ: Κύμα προσφύγων φεύγει από το Αφρίν

Εκατοντάδες οικογένειες εγκατέλειψαν κατά τη διάρκεια της νύχτας την πόλη Αφρίν της Συρίας κατευθυνόμενες προς τα γύρω χωριά που ελέγχουν οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις, την ώρα που οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδιζαν την πόλη, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι συμμαχικές τους συριακές πολιτοφυλακές έχουν στόχο την Αφρίν στο πλαίσιο επιχείρησης που έχουν εξαπολύσει από τον Ιανουάριο κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη βορειοδυτική Συρία.

Το Παρατηρητήριο διευκρίνισε ότι οι οικογένειες εγκατέλειψαν την πόλη με λεωφορεία και αυτοκίνητα και κατευθύνθηκαν προς τα Νουμπλ και Αλ Ζάχρα, χωριά που είναι φιλοκυβερνητικά.

Η συριακή κυβέρνηση έχει ταχθεί υπέρ των YPG κατά των τουρκικών δυνάμεων στην σύγκρουση στην Αφρίν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κάλεσμα ΠτΔ στους πολίτες να κρίνουν την Κυβέρνηση - «Καινοτόμα πολιτική πράξη»

Κάλεσμα ΠτΔ στους πολίτες να κρίνουν την Κυβέρνηση - «Καινοτόμα πολιτική πράξη»

Την πλατφόρμα diakivernisi.gov.cy καλεί τους πολίτες να επισκεφτούν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προκειμένου να ενημερωθούν και να κρίνουν τη συνέπεια λόγων και έργων της Κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι η κριτική είναι καλοδεχούμενη.

BEST OF TOTHEMAONLINE