Η Κύπρος και η Μεσόγειος από το διάστημα - Πνιγήκαμε στην σκόνη - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ&VIDEO

Η Κύπρος και η Μεσόγειος από το διάστημα - Πνιγήκαμε στην σκόνη - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ&VIDEO

Τεράστιο νέφος σκόνης σκέπασε την Ανατολική Μεσόγειο τις τελευταίες μέρες, με τις εικόνες από τους δορυφόρους να μας δίνουν την εικόνα από το διάστημα.

Του Χρίστου Ζήνωνος

Τεράστιος όγκος σκόνης, που ξεκινά από τη Λιβύη και εκτείνεται μέχρι και την Μερσίνα της Τουρκίας, είναι ορατός από τους δορυφόρους της NASA, με την εικόνα να επιβεβαιώνει τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για ιδιαίτερα αυξημένα επίπεδα σκόνης την Παρασκευή (23/3).

Όπως θα δείτε και στις σχετικές φωτογραφίες, η Κρήτη από την Πέμπτη (22/3) πλήττεται από τον κύριο όγκο σκόνης, γεγονός που καθιστά αποπνικτική την κατάσταση στην περιοχή, με τις φωτογραφίες από τα ελλαδικά μέσα να το επιβεβαιώνουν.

*Φωτογραφία στις 22 Μαρτίου

Φωτογραφίες και βίντεο από την Κρήτη που δημοσίευσε η ελλαδική ιστοσελίδα ‘Πρώτο Θέμα’, δείχνουν μια άκρως αποπνικτική κατάσταση, γεγονός που οδήγησε αρκετούς πολίτες στα νοσοκομεία, ενώ λόγω της σκόνης ακυρώθηκαν πτήσεις.

Η κατάσταση την Παρασκευή (23/3), όπως φαίνεται στις εικόνες της NASA, παραμένει η ίδια όσον αφορά την Κύπρο και την περιοχή, ενώ τα σύννεφα που φαίνονται να πλησιάζουν το νησί μας, δίνουν ελπίδα ότι με πιθανές βροχές, ίσως καθαρίσει η ατμόσφαιρα.

*Φωτογραφία στις 23 Μαρτίου

Ενδεικτικό της ποσότητας σκόνης στην περιοχή μας, η σύγκριση με τις δορυφορικές φωτογραφίες στις 16 και 10 Μαρτίου, περίοδος που η σκόνη στην ατμόσφαιρα φαίνεται να είναι ανύπαρκτη.

*Φωτογραφία στις 10 Μαρτίου 

*Φωτογραφία 16 Μαρτίου 

Πάντως, από τις φωτογραφίες φαίνεται να καθησυχάζονται οι ανησυχίες πολιτών που ήθελαν υπολείμματα από ενδεχόμενη χρήση χημικών στην εμπόλεμη Συρία, να φτάνουν στη χώρα μας μέσω της σκόνης. Εξάλλου, οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, κατόπιν ελέγχων διαβεβαίωσαν πρόσφατα ότι δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε ανησυχητικό στην ατμόσφαιρα.

Τέλος, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι οι εικόνες και τα συμπεράσματα που παρουσιάζουμε, δεν αντικαθιστούν σε καμία περίπτωση τις προβλέψεις και της διαπιστώσεις της Μετεωρολογικής υπηρεσίας Κύπρου.

Δείτε το βίντεο της ιστοσελίδας cretapost.gr που αναδημοσίευσε το Πρώτο Θέμα:

 

https://www.youtube.com/watch?v=frskyAJdZog

*Η κεντρική φωτογραφία είναι αρχείου

*Δορυφορικές φωτογραφίες από NASA

*Φωτογραφίες/ βίντεο Κρήτης από cretapost.gr/ protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του ΗΒ για την επανένωση της Κύπρου

ΠτΔ: Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του ΗΒ για την επανένωση της Κύπρου

Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου για την επανένωση της Κύπρου και του λαού της, για τον τερματισμό της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής σε ευρωπαϊκό έδαφος, δήλωσε ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης στην ομιλία του στη δεξίωση του Ύπατου Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου στη Λευκωσία με αφορμή τον εορτασμό των γενεθλίων του Βασιλιά Καρόλου Γ'.

BEST OF TOTHEMAONLINE