ΥΠΕΞ: ‘Οι δηλώσεις Ερντογάν δεν επιτρέπουν αισιοδοξία’ – Οι προσδοκίες για τη Βάρνα

ΥΠΕΞ: ‘Οι δηλώσεις Ερντογάν δεν επιτρέπουν αισιοδοξία’ – Οι προσδοκίες για τη Βάρνα

Το ότι θα τεθεί ξανά το θέμα της Κύπρου είναι από τα θετικά της ευρωτουρκικής Συνόδου που θα λάβει χώρα στη Βάρνα τη Δευτέρα (26/3).

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο» του κρατικού ραδιοφώνου, ο υπουργός Εξωτερικών εξήγησε ότι πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι, καθώς «οι δημόσιες δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν δεν μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι».

Όπως υπογράμμισε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Ερντογάν πάει στη Βάρνα για να εξασφαλίσει δεσμεύεις, ενώ το ενδιαφέρον της Τουρκίας για διατήρηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων είναι προς το συμφέρον και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Αν δεν υπήρχε ενδιαφέρον δεν θα γινόταν η Σύνοδος», τόνισε.

Από τα θετικά των ημερών, όπως υποστήριξε, είναι η αλληλεγγύη σύσσωμης της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Κύπρο και Ελλάδα, ενώ απέρριψε τα δημοσιεύματα περί κράτους-μέλους που ήθελε να αλλάξουν τα Συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής.

Σε πολιτικό επίπεδο δεν υπήρξε κάτι τέτοιο, δήλωσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεκλογικό άρωμα στον ΔΗΣΥ – Στο κάδρο Αννίτα, Αβέρωφ και οι πρώτες διεργασίες για το 2028

Προεκλογικό άρωμα στον ΔΗΣΥ – Στο κάδρο Αννίτα, Αβέρωφ και οι πρώτες διεργασίες για το 2028

Μπορεί οι προεδρικές εκλογές του 2028 να απέχουν ακόμη σχεδόν δύο χρόνια, ωστόσο στον Δημοκρατικό Συναγερμό φαίνεται πως έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες εσωκομματικές διεργασίες ενόψει της επιλογής του υποψηφίου που θα διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE