Ο «απαγορευμένος» έρωτας Ελληνοκύπριας και Τουρκοκύπριου που λίγο έλειψε να προκαλέσει ένοπλη σύγκρουση. Η ψύχραιμη παρέμβαση του Μακαρίου.

Ο «απαγορευμένος» έρωτας Ελληνοκύπριας και Τουρκοκύπριου που λίγο έλειψε να προκαλέσει ένοπλη σύγκρουση. Η ψύχραιμη παρέμβαση του Μακαρίου.

«Όταν η Χαμπού πέθανε, οι παπάδες αρνήθηκαν να κάμουν την τελετή της κηδείας. “Δεν είναι χριστιανή, είπαν. Απόδειξη πως δε βάφτισε τα παιδιά της». Στην Κύπρο της δεκαετίας του ΄60, ο έρωτας μεταξύ Τουρκοκύπριων και Ελληνοκύπριων έμοιαζε κάτι περισσότερο από σενάριο ταινίας, αφού ειδικά εκείνη την περίοδο, οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο κοινότητες ήταν τεταμένες.

Πολύ περισσότερο όμως, η συνύπαρξη και ο γάμος μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών ήταν κάτι το οποίο φάνταζε πολύ απομακρυσμένο. Η ιστορία της  «απαγορευμένης» αγάπης μεταξύ του Χασάν Μουσταφά και της Χαραλαμπία Μπουρνουξούζη – Χριστοδούλου, ξεκινά από τη δεκαετία του ΄50.... 

Διαβάστε όλο το άρθρο στη Μηχανή του Χρόνου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE