Επαναρχίζει η ανθρωπιστική βοήθεια προς εγκλωβισμένους

Επαναρχίζει η ανθρωπιστική βοήθεια προς εγκλωβισμένους

Μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες θα μπορέσει να αρχίσει εκ νέου η διαδικασία αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας από τις ελεύθερες περιοχές προς τους εγκλωβισμένους, σύμφωνα με την ενημέρωση της οποίας έτυχε από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου.

Ο κ. Φωτίου δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως επικοινώνησε με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η οποία ήλθε σε επαφή με το κατοχικό καθεστώς, το οποίο με τη σειρά του ενημέρωσε την ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών πως μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες, αφού οι «αρχές» στα κατεχόμενα, προχωρήσουν με τις δικές τους διαδικασίες θα μπορέσει να επαναρχίσει η διαδικασία.

Ο Επίτροπος Προεδρίας ανέφερε πως «θα περιμένουμε να δούμε στην πράξη τι θα γίνει», σημειώνοντας πως «οι υπηρεσίες του κράτους είναι έτοιμες να επαναρχίσουν τη διαδικασία για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους εγκλωβισμένους μας».

Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία της μεταφοράς της ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της ΟΥΝΦΙΚΥΠ προς τους εγκλωβισμένους είχε διακοπεί μετά την απόφαση του κατοχικού καθεστώτος, το περασμένο φθινόπωρο, για επιβολή «δασμών» στα αγαθά που στέλλονταν.

Ο «υπουργός εξωτερικών» στα κατεχόμενα Κουντρέτ Οζερσάι δήλωσε την περασμένη βδομάδα πως οι «δασμοί» αυτοί θα αρθούν.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE