Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησε σε ιστοσελίδα της πατρίδας του ο Ολλανδός τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ, Μπόι Βάτερμαν, ο οποίος μίλησε για την ομάδα του, τις πολλές αλλαγές προπονητών, τη νοοτροπία στην Κύπρο, για τον Μπέιν, τον Δώνη, τον Μπαλταζάρ και άλλα…
Αναλυτικά όσα είπε:
Για την αλλαγή προπονητή:
«Είναι κάτι που το έχω συνηθίσει, αφού είναι ο έβδομος προπονητής που έχω από τότε που ήρθα στον ΑΠΟΕΛ και δεν είναι κάτι νέο πλέον. Απλά, πάμε στον επόμενο, αφού η νοοτροπία εδώ είναι διαφορετική»
Για τον Μάριο Μπέιν και αν τον εξέπληξε η απόλυση του:
«Ήταν πολύ ωραίο για μένα να έχω έναν Ολλανδό προπονητή, αλλά τον «χρησιμοποιήσαμε» για μόνο έξι εβδομάδες. Σε αυτές τις χώρες δεν πρέπει να ανησυχείς πολύ για τους προπονητές, γιατί όπως μπορείς να δεις, αλλάζουν πολύ γρήγορα.
Δεν ήταν έκπληξη για μένα η αποχώρηση του Μπέιν. Στην Ολλανδία αυτή η πολιτική δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή, στην Κύπρο όμως όλοι κρίνονται από τα αποτελέσματα, ενώ και άλλα πράγματα παίζουν ρόλο. Εμείς δεν μπορούμε να το καταλάβουμε αυτό».
Για το αν έπρεπε να συνηθίσει τις πολλές αλλαγές προπονητών:
«Λίγο πολύ ναι. Στην αρχή όταν άλλαζε ένας προπονητής δεν έλεγα «ναι αυτό είναι καλό, εντάξει ας συνεχίσουμε», όμως τώρα το λέω. Είμαι εδώ για 2,5 χρόνια και είμαι κάπως έτσι: «Μπορώ να ανησυχώ γι΄ αυτή την κατάσταση, αλλά αυτό δεν με βοηθά. Συμβαίνει, τέλος, προχωράμε». Με βοήθησε πάντως το γεγονός ότι πήγα στο εξωτερικό σε προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία, οπότε έχω εμπειρία πλέον και είναι πιο εύκολο να το διαχειριστώ, απ΄ ότι ένας νεαρός ποδοσφαιριστής».
Για τον Ντομίνγκος Πασιένσια:
«Τον είχα προπονητή για σχεδόν τέσσερις εβδομάδες και αυτή ήταν η πρώτη μου γνωριμία με το κυπριακό ποδόσφαιρο. Ήξερα μόνο το όνομα του βοηθού προπονητή και μετά ήταν παρελθόν. Εκείνη τη σεζόν είχαμε τρεις προπονητές, αλλά πήραμε το πρωτάθλημα. Την επόμενη σεζόν είχαμε ένα προπονητή και τώρα είναι ήδη όπως την πρώτη μου σεζόν”.
Για το αν ο ερχομός του Δώνη, είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα μετά την απόλυση του Μπέιν:
«Εκ του αποτελέσματος ναι, γιατί προκριθήκαμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό ήταν πολύ σημαντικό για την ομάδα, όμως μπορεί να προκρινόμασταν και με τον Μπέιν στον πάγκο. Είναι κάτι που δεν το ξέρουμε».
Για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ:
«Είναι μία εξαιρετική εμπειρία το να αγωνίζεσαι στο Μπερναμπέου. Είχα ήδη παίξει αρκετές φορές στο Γιουρόπα Λιγκ και ήμουν προετοιμασμένος, όμως δεν είχα παίξει ποτέ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Είναι το μεγαλύτερο τουρνουά στην Ευρώπη και τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ, ειδικά αν καταλήξεις σε δύσκολο όμιλο. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να αγωνιστώ με τη Ντόρτμουντ και την Τότεναμ λόγω του τραυματισμού μου, αλλά έπαιξα σε ένα από τα πιο όμορφα στάδια στον κόσμο και θα το θυμάμαι για το υπόλοιπο της ζωής μου».
Για το πως ένιωσε στο θρυλικό «Μπερναμπέου»:
«Όταν μπήκαμε στον αγωνιστικό χώρο, στάθηκα για δέκα λεπτά και έβλεπα γύρω γύρω. Η γυναίκα μου και ο γιος μου ήταν στην κερκίδα και σκέφτηκα ότι είναι απλά ένα παιχνίδι, έντεκα εναντίον έντεκα σε ένα μεγάλο στάδιο, όπου ναι μεν η άλλη ομάδα είναι καλύτερη, αλλά τα πάντα μπορούν να συμβούν. Είμαι πολύ χαρούμενος που έζησα αυτή την εμπειρία στα 33 μου».
Για την πρόταση που του έκανε ο ΑΠΟΕΛ και για το αν είχε αμφιβολίες να την αποδεχθεί:
«Μου έγινε μία πολύ καλή πρόταση και δεν θα έβρισκα τέτοιο μισθό στην Ολλανδία. Τότε η επιλογή που έκανα, ήταν πολύ εύκολη. Είναι σχετικά μικρό νησί και όπου πας σε αναγνωρίζουν. Αγωνίζομαι στον μεγαλύτερο σύλλογο της Κύπρου, σε μία χώρα όπου κυριαρχεί το ποδόσφαιρο και ο καφές.
Σχεδόν όλες οι καφετέριες έχουν τηλεοράσεις για να δείχνουν ποδόσφαιρο, οπότε όπου πας, βλέπεις ποδόσφαιρο. Όλοι σε χαιρετούν και θέλουν να σου πουν κάτι, αυτό δεν συμβαίνει τόσο πολύ στην Ολλανδία, ακόμη κι αν είσαι ένας γνωστός παίκτης του Άγιαξ, αφού η Ολλανδική κουλτούρα είναι πολύ διαφορετική. Μπορεί να έρθει κοντά σου ένας μικρός αριθμός ανθρώπων, αλλά εδώ θα έρθουν όλοι, από τον πιο μικρό ως τον πιο μεγάλο».
Το κείμενο ανανεώνεται…
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Στους 25 ανέρχονται οι επιζώντες από συντριβή αεροπλάνου στο Καζακστάν
• Αρχιεπίσκοπος: Να επανατοποθετηθεί το Κυπριακό ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις