LIKE ONLINE

Αθάνατος δικτάτορας: Η τεχνητή νοημοσύνη εξυπνότερη από ανθρώπους

Αθάνατος δικτάτορας: Η τεχνητή νοημοσύνη εξυπνότερη από ανθρώπους

Προειδοποιείσεις ότι φθάσαμε στην εποχή όπως αυτή που περιγραφόταν στις ταινίες όπου η τεχνητή νοημοσύνη θα δημιουργήσει ρομπότ εξυπνότερα των ανθρώπων.

Νέες προειδοποιήσεις του Ίλον Μασκ για δυστοπίες στις οποίες θα μπορούσε να οδηγήσει η τεχνητή νοημοσύνη (AI), παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Αμερικανός δσεκατομμυριούχος ιδρυτής των Tesla και SpaceX επενδύει ακριβώς στην ανάπτυξή της.

Σε ντοκιμαντέρ του Κρις Πέιν, ο Μασκ δηλώνει ότι η ανάπτυξη της λεγόμενης «superintelligence», μίας εξαιρετικά προηγμένης μορφής A.I., εξυπνότερης των ανθρώπων, θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν «αθάνατο δικτάτορα». Όπως εξηγεί θα μπορούσαν να την εκμεταλλευθούν κυβερνήσεις, μεγάλες επιχειρήσεις ή άλλοι οργανισμοί, που κινούν τα νήματα στον κόσμο.

«Τουλάχιστον όταν έχουμε έναν μοχθηρό δικτάτορα κάποια στιγμή αυτός ο άνθρωπος πεθαίνει. Αλλά στην περίτπωση της Α.Ι. δεν υπάρχει θάνατος. Θα ζει για πάντα και θα έχουμε έναν αθάνατο δικτάτορα, από τον οποίο δεν θα μπορούμε ποτέ να ξεφύγουμε» λέει χαρακτηριστικά.

Το ντοκιμαντέρ του Πέιν εξετάζει διάφορες μορφές τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένων των αυτόνομων όπλων, της τεχνολογίας, που χρησιμοποιεί η Wall Street και αλγορίθμων, που σχετίζονται με τις ψευδείς ειδήσεις.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Άφαντος παραμένει ο ισοβίτης - Ελεύθερος ο ένας από τους συλληφθέντες

• Οι χώρες στην ΕΕ με τα πιο υγιή χρόνια ζωής - Ποια η θέση της Κύπρου

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Το Ισραήλ αποκλείει τον Λίβανο από αέρα και θάλασσα, χτυπά κτίρια στη Βηρυτό - Χωρίς τηλεπικοινωνίες η Χεζμπολάχ - Βίντεο και φωτογραφίες

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  



Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

Η Αστυνομία διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες άντρας ηλικίας 31 ετών, τραυματίστηκε σοβαρά, σε οδική σύγκρουση που συνέβη χθες το απόγευμα, στην επαρχία Λευκωσίας. Ο 31χρονος νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top