Ο ιερέας-σύμβολο και ο... χορός της πρώτης Ανάστασης - VIDEO

Ο ιερέας-σύμβολο και ο... χορός της πρώτης Ανάστασης - VIDEO

Αν υπάρχει μια εικόνα που χαρακτηρίζει αυτές τις ημέρες, τα χρόνιας της επέλασης του διαδικτύου και στην Ελλάδα, αυτή είναι ο ξεχωριστός τρόπος του εορτασμού της Πρώτης Ανάστασης στο νησί της Χίου.

Ο τρόπος με τον οποίο τελεί το ορθόδοξο μυστήριο ο ιερέας της Παναγίας της Ευαγγελίστριας έχει κάνει το ναό και το νησί επίκεντρο ενδιαφέροντος όλης της χώρας τα τελευταία χρόνια, με τα βίντεο από την ώρα της λειτουργίας το Μεγάλο Σάββατο να γίνονται ανάρπαστα και να πρωταγωνιστούν πέραν των δελτίων ειδήσεων και σε ψυχαγωγικές εκπομπές.

Όπως επιτάσσει το θρησκευτικό τελετουργικό, οι πολυέλαιοι της εκκλησίας κουνιούνται, τα στασίδια χτυπούν δυνατά από τους πιστούς και έτσι δίνεται η αίσθηση του σεισμού που φέρνει το μήνυμα της Ανάστασης του Ιησού Χριστού στο ορθόδοξο δόγμα.

"Ανάστα ο Θεός, κρίνον την γην, ότι συ κατακληρονομήσεις εν πάσι τοις εθνέσι" ψέλνεται και ο παπάς Χρυσόστομος Γουρλής, εξέρχεται του ιερού με ένα μεγάλο καλάθι δάφνες με τις οποίες ραίνει τους πιστούς σε μια εικόνα που μοιάζει περισσότερο με χορευτική φιγούρα παρά με θρησκευτική τελετή της εκκλησίας.

Φυσικά, ο ιερέας επανέλαβε και φέτος με την ίδια χαρά την Πρώτη Ανάσταση από τη Χίο, που μεταδόθηκε με ταχύτητα αστραπής μέσω διαδικτύου.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=hhoyTqmRbk0

Ο Μέγας Εσπερινός ή αλλιώς Πρώτη Ανάσταση γιορτάζεται από την ορθόδοξη Εκκλησία το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, στις 09.00.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συγκρατημένη αισιοδοξία για το Κυπριακό – Τι είπαν Χριστοδουλίδης και Κακλαμάνης στη Λευκωσία

Συγκρατημένη αισιοδοξία για το Κυπριακό – Τι είπαν Χριστοδουλίδης και Κακλαμάνης στη Λευκωσία

Είμαστε εδώ να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό από την πλευρά μας για να ευοδωθούν οι προσπάθειες για το Κυπριακό και είναι σημαντικό ότι υπάρχει μια κινητικότητα μετά από αρκετά χρόνια, όπως ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ δημόσια είχε αναφέρει στη Γενεύη, στην προηγούμενη πολυμερή, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υποδεχόμενος την Τρίτη τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτα Κακλαμάνη, στη Λευκωσία. Το Κυπριακό είναι ένα από τα ελάχιστα θέματα στα οποία υπάρχει πλήρης ομοφωνία στη Βουλή των Ελλήνων, δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Κακλαμάνης.

BEST OF TOTHEMAONLINE